

Řezy Izidor
Suroviny
- 150 g másla
- 150 g cukru
- 4 vejce
- 120 g ořechů (mletých)
- 2 lžíce kakaa
- 70 g hrubé mouky
- 1/4 kypřícího prášku
- tuk (na vytření plech)
- mouka (na vytření plech)
- Ořechová hmota:
- 200 g ořechů (mletých)
- 2 hrsti moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 3 dl rumu
- Krém:
- 4 žloutky
- 2 lžíce kakaa
- 100 g cukru
- 250 g másla
- Poleva:
- 3 malé čokolády (ledové kaštany)
- 100 g másla
Postup přípravy receptu
Máslo vyšleháme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme mouku smíchanou s ořechy, kakaem a práškem, na konec vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Těsto rozetřeme na plech s vyšším okrajem vymazaný tukem a vysypaný moukou.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
V míse smícháme ořechy, cukr, kakao a rum. Hmotu naneseme na vychladlý plát.
Ze žloutků, kakaa a cukru vyšleháme nad parou krém a necháme vychladnout. Pak do něj postupně zašleháme máslo a naneseme na ořechovou hmotu.
Čokolády s máslem rozpustíme ve vodní lázni a poloteplou polejeme řezy a necháme ztuhnout.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 51 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Řezy Izidor
-
u nás tomu říkáme ožralý Francek-jé dneska je jeho svátek
.A tu čokoládu,no tu bych taky ráda měla takovou,já si každý výtvor čokoládou pokazím
-
Dobrůtka a moc pěkná
+ 11
-
Ta poleva je teda opravdu nádherná
+9
-
Tento koláč milujem, moja mamička ho robieva na Vianoce (nie som na suchariny), som čokoládová, takže bez neho nemôžu byť Vianoce. U nás sa volá opitý Izidor a miesto krému dáva džem, už sa teším!!!
Aj tento vypadá úžasne
, samozrejme dávam bod.
-
Krásně vypadají na řezu a tu polevu máš také perfektní
-
Krásné řezy a krásné astry. Rezy znám, jsou výborné.
+
-
Izidora dělala teta na vánoce,to je výborný +1
-
-
Jůj, to musí být dobré! A voňavé! A navíc to vypadá i moc hezky, jak od cukráře
+1