Žmolenkový koláč

hannyy Kuchařka:

Doba přípravy: 50 minut PT0H50M záleží na pekáči :-) Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 13 názorů

57
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1/8 hery
3/4 hrnku mléka
2 vejce
1 prášek do pečiva
2 hrnky borůvek (rybíz, jiné drobné ovoce)
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, cukru a hery vypracujeme v míse žmolenku (drobenku) a jeden hrnek si odebereme stranou. Do zbytku přidáme mléko, vejce a prášek do pečiva a vymícháme hladké těsto.

  2. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku, zasypeme ovocem a zbylou drobenkou. Dáme péct na 180°C asi na 20-30 minut záleží dle trouby.

Poznámka

Tento moučník lze péci i z bezlepkové mouky či z bezlepkové směsi na pečení. Já ho peču jedině s borůvkami ale věřím že s jiným ovocem je také vynikající.

Foto dodám až budou borůvky :-)))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 48 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Žmolenkový koláč

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Hanko, koláček jsem upekla s rybízem a je moc dobrý, posílám foto a bodík:-)):-K

    Odpovědět

  • J.D. J.D.(neregistrovaný)

    pokud dělám koláč se žmolenkou ( drobenkou), dávám jí tam až ke konci tak na 5-10 min, nikdy ne od začátku pečení.

    Odpovědět

  • Michala240 Michala240

    je fakt, ze ji nemam sipkou, tak to asi opravdu bude tim maslem....

    Odpovědět

  • Michala240 Michala240

    Taky davam vsechno od oka...zkousela jsem ji z polohrube mouky i z hrube a pokazde mi zmizela do kolace, taky me napadlo ze tam davam treba moc masla

    Odpovědět

  • evca13 evca13

    mě se to právě taky stalo :-/ nemůže to být tím, že jsem tam asi dalo moc másla (do té žmolenky)?:-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Michala240: jak ji děláš? Já nevím, já si dám kousek másla, nebo Hery, popřípadě i olej, pokud nemám nic z toho předešlého. Přidám cukr, nikdy nic nevážím, tak od oka a většinou hrubou mouku. Mnu mezi prsty tak dlouho, až se drobenka rozsýpá, ne spojuje!! ještě nikdy se mi nestalo, aby se mi "vpekla" do koláče. Počkej, měla by tady být v receptech..http://www.toprecepty.cz/recept/6540-drobenka-na-k... Zkus, taky je přesný návod..;-)

    http://www.toprecepty.cz/recept/12271-drobenka---z... a ještě jeden..:-D

    Odpovědět

  • Michala240 Michala240

    POMOOOC: potrebovala bych radu ohledne zmolenky, pokazde kdyz delam ovocny kolac se zmolenkou, tak se mi vetsina zmolenky na kolaci spece,nebo spise vpece do kolace, co delam spatne? Miluju velke mnozstvi zmlenky, ale po vyndani kolace z trouby zmolenka skoro neni....;-(

    Odpovědět

  • evca13 evca13

    Taky jsem upekla a tento koláč chutná skvěle (dělala jsme ho s rybízem) jen té krásy moc nepobral. Drobenka se mi nějak ztratila =). Jinak taky přidávám foto =).

    Odpovědět

  • hannyy hannyy(autor receptu)

    Tady je ta slíbená fotka :-D

    Odpovědět

  • hannyy hannyy(autor receptu)

    ahoj ivulinko, samozřejmě že mi to nevadí:-) jsem ráda že vám chutnalo:-):-):-)

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Když se tak dívám na některé fotky, tak si říkám, že bude fuška vybrat 52 ks do plánovaného kalendáře.:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Ivulinko - fotky jako vždy - krása;-):yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka

    Haničko, dneska jsem upekla. Použila jsem rybíz poslední jahody.
    Koláč chutná moc dobře, snad ti nebudou vadit přidané fotečky a právem ti patří bodík.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo