Rozcuchaná nevěsta II
Recept ještě nebyl hodnocenNaše babičky znaly spoustu způsobů, jak z pár obyčejných surovin vykouzlit vynikající jídlo. Stejně tak je tomu u dezertu, ve kterém zapečeme vrstvy vařených brambor…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Naše babičky znaly spoustu způsobů, jak z pár obyčejných surovin vykouzlit vynikající jídlo. Stejně tak je tomu u dezertu, ve kterém zapečeme vrstvy vařených brambor…
Žahour, švanda nebo jihočeská kahuda - to všechno jsou různé názvy pro omáčku z rozvařených borůvek a cukru. Někde se ještě vylepšuje smetanou nebo skořicí. Společně s…
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme sníh.Cukr smícháme se žloutky, přidáme mléko a olej. Poté přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Do směsi…
Smažený hermelín je oblíbená klasika. Zkuste si ho tentokrát připravit trochu jiným způsobem. Smažené placičky ze strouhaného hermelínu, žampionů a brambor v jednoduchém…
V létě je dostatek ovoce a proto se ho snažíme uplatnit i v naší kuchyni. Ale v létě se nám zase nechce trávit spoustu času v kuchyni. Proto vám nabízíme tento bleskový…
Koláčovou formu o průměru cca 30 cm a nebo dortovou formu o průměru cca 22 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.Očištěnou dýni nahrubo nastrouháme nebo…
Vláčný a nadýchaný cuketový řez je chutí velmi podobný biskupskému chlebíčku. Není divu, když v něm nechybí bohatá dávka kandovaného ovoce, nasekaných ořechů a citronové…
Troubu předehřejeme na 220 °C. Do větší misky dáme ingredience na drobenku a ručně promícháme. V hrnečku vidličkou rozkvedláme vejce na potření.Na rozválený plát těsta…
Kdo si netroufá na ovocné knedlíky, máme tu pro něj jednodušší variantu. Tvarohové nočky připravíme z rohlíků a poté vaříme ve vodě. Při servírování je doplníme sladkými…
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, do kterého vmícháme moučkový cukr, mouku a máslo.Následně přisypeme na menší kousky pokrájené sušené ovoce, ořechy a mandle, které do…
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, do kterého vmícháme moučkový cukr, mouku a máslo.Následně přisypeme na menší kousky pokrájené sušené ovoce, ořechy a mandle, které do…
Osvěžující jahodové řezy se šlehačkovým krémem a vláčným kakaovým korpusem jsou doslova perfektním moučníkem do horkých letních dnů. Řezy můžete podávat k poobědové kávě…
Škubánkové těsto je vzpomínka na prázdniny u babičky. I když se skoro z našich kuchyní vytratilo, stojí za vyzkoušení. V podobě smažených placiček s houbovou omáčkou…
Nadýchanou piškotovou roládu naplníme krémem ze šlehačky, zakysané smetany a borůvkami. Na povrchu roládu ozdobíme kakaovým krémem. Sladký jemný krém a nakyslé borůvky…
Jogurtový koláč s ovocem a drobenkou je klasika. Ale co se stane, když přidáte do těsta pár lžic rumu? Vyzkoušejte náš recept a možná budete přidávat rum do těsta…
Uzené maso nakrájíme na menší kousky. Jako náplň ho můžeme použít jen takto a nebo na sádle do sklovita orestujeme jemně nakrájenou cibuli a ještě se špetkou pepře…
Hojnost cuket na zahrádce nás nutí hledat způsoby jejich využití. Sladké pečení je jednou z mnoha možností. Pečení v chlebíčkové formě je jednoduché na manipulaci i při…
Řezy s podkladem z křehkého lineckého těsta, plněné vláčnou smetanovou náplní, která v sobě ukrývá ovoce podle vašich preferencí. Na povrchu je opět vrstva křehkého…
Vláčný velikonoční beránek z mramorového těsta, ozdobený mašlí kolem krku, hojně pocukrovaný moučkovým cukrem, by na sváteční tabuli neměl chybět. Tradice pečení beránka…
Tradičním symbolem Velikonoc je, kromě jiného, také beránek. Těsto je velmi jednoduché, nadýchané díky našlehanému sněhu z bílků a voňavé po citronové kůře. Obzvlášť si…
K Velikonocům kromě jiného patří také upečený sladký beránek. V tomto receptu najdete inspiraci na šťavnaté těsto plné mrkve a jogurtu. Zároveň je základem celozrnná…
Jedním ze symbolů Velikonoc je tradiční beránek. Receptů na něj existuje opravdu nespočet a každý má svůj osvědčený. Vyzkoušejte letos připravit beránka z jablečného…
Tyhle rohlíčky patří neodmyslitelně k našim Vánocům a slavnostním chvílím. Jsou plné kakaa a vlašských ořechů a náplň můžeme obměnit podle toho, na co máme zrovna chuť.…
Voňavý beránek nesmí o Velikonocích na našem stole chybět. Těsto ochutíme mletými ořechy a provoníme citronem a vanilkou. Beránek je díky smetaně krásně vláčný. Podáváme…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Staročeská specialita hunc: Tradiční skromné jídlo z brambor a krup voní česnekem i majoránkou a snadno se připravuje
Gougères aneb sýrové jednohubky z odpalovaného těsta. Pečou se jako věnečky a chutnají famózně
Jídelní rozmary slavných: Fotbalista Lionel Messi miluje milánský řízek od maminky, přelitý rajčatovou omáčkou a zapečený se sýrem