Bramborové knedlíky z prášku, restovaného řapíkatého celeru a slaniny

Suroviny

1 sáček bramborového těsta v prášku
1-2 stonky řapíkatého celeru
1 vejce
sůl
180 g Vahalovy slaniny
hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Stonky řapíku pokrájíme nadrobno, slaninu pokrájíme na malé kostičky a orestujeme si ji pěkně dokřupava.

  2. Poté přidáme ke slanině i pokrájené kousky řapíku a orestujeme je také.

  3. Pak přidáme bramborové těsto z pytlíku, jedno vejce a vše dobře promícháme. Podle potřeby přidáme hrubou mouku.

  4. Těsto by mělo mít konzistenci jako klasické bramborové těsto na knedlíky. Uděláme si 4 menší šišky nebo dvě větší šišky.

  5. Knedlíky dáme vařit do vroucí, osolené vody na 20 minut.
    Podáváme jako přílohu k masu a zelí, nebo samostatně s dozlatova osmaženou cibulkou.

Poznámka od kuchařky

Jsou velmi dobré, dělala jsem je dnes k moravskému vrabci a zelí.

Komentáře k receptu Bramborové knedlíky z prášku, restovaného řapíkatého celeru a slaniny

Tématické fráze: bramborové knedlíky z prášku bramborový knedlík z prášku bramborove knedliky v prasku řapíkatý celer se slaninou bramborový knedlík v prášku bramborové knedlíky se slaninou bramborove knedliky z pytliku restovaná slanina bramborové těsto v prášku bramborové knedlíky s prášku knedlik z bramboroveho testa s prasku řapíkatý celer recepty co z řapikateho celeru zelí z řapíkatého celeru celer-recepty bramborové knedlíky z prášku, jak je vylepšit bramborové knedlíky recepty bramborovy prasek na knedlíky braborový knedlík z prášku slaninové knedlíky z prášku