Pasiáns

spagetka Kuchařka: spagetka

Cukroví , Pečené 19 názorů

Suroviny

3 bílky
210 g moučkového cukru
120 g hrubé mouky
4 lžíce silné černé kávy
tuk
hrubá mouka na plech
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh a po lžících zašleháme cukr. Lehce vmícháme mouku a po lžicích studenou kávu.

  2. Kornoutkem s trubičkou stříkáme na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou různé tvary, např. preclíky nebo srdíčka.

  3. Připravené plechy necháme na teplém místě 1-2 hodiny sušit.

  4. Pečeme je ve velmi mírně vyhřáté troubě - skoro sušíme. Uchováme v chladu a suchu.

Poznámka

tak tohle jsem vyhrabala po mamce a abych řekla pravdu, kdybyste ho nepřipomněli v komentářích, ani bych si na něj nevzpomněla. Fotky klidně přidejte, já bych ho chtěla taky udělat, ale ten čas....

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Pasiáns

  • casino casino

    No, já v troubě nesuším, ale při 150°C peču 10 až 12 minut (podle toho, jak jsou "tvary" masivní:-) a mám je také tak škaredé jako ty na obrázku:-8 (dnes jsem pekl z polohrubé m.)
    Čert ví, jak to soudruzi dříve dělali, že měli PASIÁNS odskočený od základny a krááásně hlaďoučký a LESKLÝ:-O

    Edit:
    Fčíl jsem si přečetl předešlý příspěvek...
    Zdalipak už kolegyňka už nasbírala dost bílků;-)

    Odpovědět

  • Alena Alena(neregistrovaná)

    Tak jsem hledala recept na pasiáns a zjistila, že ten pravý je fakt jen od nás z Třebíče, na netu jsou recepty s kávou, a výsledný produkt je světlý, pravý pasiáns je hnědý, křupavý, lesklý, prostě kakaový. Dám sem recept, je to od paní, která jej pekla i do cukráren, bohužel už nežije...Je to velká dávka asi. Takže- sklenička od výživy plná bílků- dobře ušlehat sníh,do toho zamíchat 49 dkg prosátého práškového cukru, 21 dkg polohrubé mouky, 3-4 lžíce kakaa, 1 vanil. cukr. Vše cobře a opatrně promíchat, vymastit plechy, večer se nastříkají tvary- nejlépe vlnky tak 3cm dlouhé, ráno mírně péct, spíše sušit, musí být suché. Tady recept končí, je starý, takže teplota trouby uvedena není. Ještě jsem nezkoušela, ale už sbírám bílky:-)):yes:

    Odpovědět

  • ketrini ketrini(neregistrovaný)

    Moc se mi do pečení nechce, ještěže v Třebíči je cukrárna, kde je možnost pasiánky koupit po celý rok :)!

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    haolza: aj u nás sa dalo kúpiť, ale z vrchnej strany bolo také hladšie a lesklejšie;-)

    Odpovědět

  • haolza haolza

    Krása.. tak toto pečivo milovala maminka, ale nepamatuji si, že by se u nás dalo koupit, sestra ho vozila z NDR..:-),ale pamatuji si, že bylo o dost tmavší... brzy vyzkouším

    Odpovědět

  • Zuzana Zuzana(neregistrovaná)

    www.pradlenka.kvalitně.czpradlenka.roztoky@post.czTak děvčata, tohle cukroví se za mých mladých let prodávalo běžně v každý sámošce.Skoda, že už to nikdo nevyrábí. No, zkusím to taky upéct, abych si připomněla dětství.

    Odpovědět

  • marunda marunda

    jo ten jsem už četla, ale Ty ho máš zase rychlejší. Nechce se mi nic vařit a čekat, až to zas vystydne. Ale děkuju ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Maru, je mi to líto;-(, ale věř, že to chce cvik, zkušenost ... a určitě se ti to povede. Nezapomeň, že záleží,jak trefíš těsto (ani nejpřesnější gramáž ti nezaručí stejný výsledek, suroviny se taky liší kvalitou) a i každá trouba prostě reaguje jinak. Prostě chce to zkoušet systémem pokus - chyba - nový pokus - hurá, povedlo se;-):yes::yes:
    Jo a přečti si komentář Oliny - preclík z 6.12.08, dala tam trochu jinou variantu receptu

    Odpovědět

  • marunda marunda

    tak se mi to během té hodiny sušení v pokojové teplotě pěkně rozlezlo a nemám z toho kroužky, ale placky.;-( Písmena pomalu nejsou ani k přečtení. Jinak je to dobrý, ale strašně sladký, dala bych mín cukru.

    Odpovědět

  • marunda marunda

    tak jsem na to zadělala, ale protože mám málo plechů, tak mi těsto ještě zbylo. Zbytek jsem nechala v lednici až bude ta první várka hotová. Tak to suším. Ale příjde mi, že těsto hodně teče. Přidala jsem ještě mouku. Uvidíme, jak to bude chutnat.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Marundo,těsto vyloženě téct nesmí! Jsou různé varianty tohoto receptu, ale vždycky se to musí nechat odpočinout, sušit.Já to bez toho nezkoušela, ale asi bych to neriskovala....

    Odpovědět

  • marunda marunda

    ještě se zeptám, co když to sušit nebudu a rovnou ho dám píct do trouby. A to těsto má takhle téct? Díky za odpověď

    Odpovědět

  • marunda marunda

    vypadají krásně, mám v lednici 6 bílků a hledám nějaký recept. Tak snad to bude ono.:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Marti, já myslím, že napoprvé se ti povedly!! Dříve jsem to dělala ve tvaru karet pasiáns, kdy jsem na obdélníčkový podklad (jako základ karty) vystřikovala ty různá srdíčka,trojlístky atd. aby to připomínalo karty }tak jak píše Naďa níže). Ale pak jsem si to podstatně zjednodušila a tvarovala tak, jak to děláš ty. Klidně to zkus avyhraj si s tvary, až budeš mít chuť (a ne při soutěži ;-))Chuťově jsou ale dobré, ne? Jinak :yes:

    Odpovědět

  • Marta Marta

    tak nevím, jestli jsem si třeba neuhnala celosvětovou ostudu:-8:-D, vůbec netuším, jak mají pasiáns správně vypadat. Asi těsto mělo být kapánek hutnější, rozplácly se mi:-S. To jsem tomu dala...:-S:-)) A na jiný tvar, než pochroumané kroužky jsem si netroufla:-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: pasiáns cukroví cukroví pasiáns karty pasiáns on line pasiáns pečivo pečivo pasians dort karty susenky pasians pasian cukroví cukroví pasián pasians on line pasiáns.cz passians pasians sušenky cukroví karty pasiáns-cukroví pasians-recept lze upéct cukroví bez tuku dort s kartami dorty s kartami cukroví pasianky

Zapomněl/a jsem heslo