

Jemný ovocný koláč v remosce
Suroviny
- 100 g Hery (nebo jiného tuku)
- 150 g moučkového cukru (nebo krupicového)
- 3 vejce
- 5 lžic vlažného mléka
- citronová kůra
- 140 g hrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- rybíz
- višně (nebo jiné drobnější ovoce)
Postup přípravy receptu
Tuk třeme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme kůru a pak střídavě vlažné mléko a část mouky, nakonec zbytek mouky s práškem do pečiva a sníh z bílků, ten už zamícháme zlehka.
Na dno remosky dáme papír na pečení, boky vymažeme tukem a posypeme hrubou moukou - mám hliníkovou.
Rozetřeme těsto a poklademe ovoce. Měla jsem červený rybíz, ten jsem poprášila skořicovým cukrem a hrubou moukou.
Pečeme 30 minut a pak zkusíme do středu píchnout špejli, jestli je střed propečený. Ale těch 30-35 minut by mělo stačit.
Poznámka od kuchařky
Koláč dělám už dlouho, jen to ovoce holt rádo klesá ke dnu. Peču ho i v normální troubě v koláčové formě.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jemný ovocný koláč v remosce
-
tejaja, já tu lžíci mouky určitě a to toho rybízu bylo trošku. Tady to bude těstem, že není tak hutné.
-
?erylas, neklesne
Koľko si tej múky poprášila ? Ja dávam tak 2 lyžice na ovolcie na celý veľký plech a ešte nikdy mi nekleslo. Naučila ma to babička
-
Hella, ta bublanina z Majolky® vypadá silně jedle a ovoce nekleslo
Dík za radu, já to vyzkouším, jak budu péct v troubě, dělám ten koláč dost často i s mraženým ovocem.
-
Je pravda, že v remosce jsem to nezkoušela. Po těch 2 min. je jen lehce zapečený povrch, jen že se už nelepí. Přesně tak jsem to pekla včera, a pak jsem sem dávala fotku na Bublaninu z Majolky®.
-
tejaja, tak já to poprášené a promíchané s hrubou moukou měla a určitě, jak je ostatně vidět kleslo
Hella, nemusím mít strach, že se mi to těsto nějak při manipulaci zdrcne a srazí, nebo klesne? Sice zas 2 minuty nejsou moc, ale konkrétně v té remosce jsou nejdříve zapečené jen ty boky a ne střed a tak by ty 2 minuty byly málo. -
Ak nechcete, aby ovocie kleslo ku dnu, stačí ho pred pridaním na koláč premiešať s trošičkou múky. Potom nemusíte predpekať a ovocie určite neklesne
-
Pokud nechcete, aby vám ovoce kleslo ke dnu, dejte do formy jen těsto, zapečte asi 2 min, pak na povrch naházejte ovoce, případně ho špičkou nože natlačte pod povrch zapečeného těsta.
-
urcite vyskusam