Jemný ovocný koláč v remosce

Merylas Kuchařka:

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 8 názorů

21

Suroviny

100 g Hery (nebo jiného tuku)
150 g moučkového cukru (nebo krupicového)
3 vejce
5 lžic vlažného mléka
citronová kůra
140 g hrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
rybíz
višně (nebo jiné drobnější ovoce)
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Tuk třeme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme kůru a pak střídavě vlažné mléko a část mouky, nakonec zbytek mouky s práškem do pečiva a sníh z bílků, ten už zamícháme zlehka.

  2. Na dno remosky dáme papír na pečení, boky vymažeme tukem a posypeme hrubou moukou - mám hliníkovou.

  3. Rozetřeme těsto a poklademe ovoce. Měla jsem červený rybíz, ten jsem poprášila skořicovým cukrem a hrubou moukou.

  4. Pečeme 30 minut a pak zkusíme do středu píchnout špejli, jestli je střed propečený. Ale těch 30-35 minut by mělo stačit.

Poznámka

Koláč dělám už dlouho, jen to ovoce holt rádo klesá ke dnu. Peču ho i v normální troubě v koláčové formě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Jemný ovocný koláč v remosce

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    tejaja, já tu lžíci mouky určitě a to toho rybízu bylo trošku. Tady to bude těstem, že není tak hutné.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    ?erylas, neklesne;-)Koľko si tej múky poprášila ? Ja dávam tak 2 lyžice na ovolcie na celý veľký plech a ešte nikdy mi nekleslo. Naučila ma to babička;-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Hella, ta bublanina z Majolky® vypadá silně jedle a ovoce nekleslo :-p Dík za radu, já to vyzkouším, jak budu péct v troubě, dělám ten koláč dost často i s mraženým ovocem.

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Je pravda, že v remosce jsem to nezkoušela. Po těch 2 min. je jen lehce zapečený povrch, jen že se už nelepí. Přesně tak jsem to pekla včera, a pak jsem sem dávala fotku na Bublaninu z Majolky®.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    tejaja, tak já to poprášené a promíchané s hrubou moukou měla a určitě, jak je ostatně vidět kleslo :no:
    Hella, nemusím mít strach, že se mi to těsto nějak při manipulaci zdrcne a srazí, nebo klesne? Sice zas 2 minuty nejsou moc, ale konkrétně v té remosce jsou nejdříve zapečené jen ty boky a ne střed a tak by ty 2 minuty byly málo.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Ak nechcete, aby ovocie kleslo ku dnu, stačí ho pred pridaním na koláč premiešať s trošičkou múky. Potom nemusíte predpekať a ovocie určite neklesne:-)

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Pokud nechcete, aby vám ovoce kleslo ke dnu, dejte do formy jen těsto, zapečte asi 2 min, pak na povrch naházejte ovoce, případně ho špičkou nože natlačte pod povrch zapečeného těsta.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    urcite vyskusam:-D

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: pečení v remosce remoska recepty pečeme v remosce vaření v remosce bublanina v remosce koláč v remosce recepty remoska recepty z remosky recepty do remosky jablečný koláč v remosce remosky na pečení recepty v remosce koláč z remosky koláč remoska koláč s mraženým ovocem koláč do remosky moučníky z remosky štrúdl v remosce moučníky v remosce kolac z mrazeneho ovoce

Zapomněl/a jsem heslo