Bramborové bulky

Suroviny

1 kg vařených brambor
asi 350 g hrubé mouky
2 lžíce soli
2 vejce
50 ml mléka
3-4 trojúhelníčky taveného sýra
10 g sušeného droždí

Postup přípravy receptu

  1. Do domácí pekárny dáme mléko, rozkvedlané vejce, sůl, sýr, nastrouhané nebo prolisované brambory, hrubou mouku a nakonec droždí.

  2. Spustíme program na přípravu těsta. Zpočátku musíme pekárně trochu pomoci, dohlédnout, aby rovnoměrně těsto zpracovávala. Případně přidat trochu mouky.

  3. Když vykyne, nabíráme pomoučenou lžící těsto, klademe na plech na pečící papír.

  4. Pečeme na 180°C asi 20 minut. Zespodu hnědnou víc než navrchu. Můžete posypat i semínky podle chuti.

Poznámka od kuchařky

Doporučuji dát do těsta trošku min soli.

Komentáře k receptu Bramborové bulky

Tématické fráze: bramborové bulky bramborová bulka bulky z brambor bramborová bulka recept domácí bramborové bulky bulky z bramboroveho testa recept na bramborove bulky recept bramborové bulky bramborové bulky recept bramborové bulky-recept bulky bramborové domácí bulky recept bramborova bulka bulky z brambory bramborove testo z pekarny bramborový bulky bramborové bulky z pekárny brambor bulky recept bramborova bulka recepty domácí bulky z brambor