Krkonošské kuře s bramborovými noky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 13 685 kJ / 3 271 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,26 g |
Tuky | 162,81 g |
Vláknina | 28,40 g |
Cholesterol | 774 mg |
Sodík | 3,32 g |
Sůl | 7,71 g |
Sacharidy | 329,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Tento recept mi došiel do mailu a ani neviem, kto mi ho poslal. Pretože je to fakt bomba a tu v receptoch nie je, tak som sa rozhodol, že ho sem pridám. Ak niekto pozná autora, nech mi napíše, ja to tu potom rád uvediem. Inak ja k tomu používam zemiaky.
Toto, skoro až slavnostní jídlo, se může směle zařadit mezi skvosty české kuchyně jako je vepřo-knedlo-zelo nebo svíčková na smetaně. Není to sice žádná lahůdka pro vegetariány a také dietolog by zaplakal, ale kdo by odolal krásně vypečenému máslovému kuřátku plněnému červeným zelím s uzeninou a k tomu po domácku vyrobené bramborové noky. Navíc tento recept určitě k plné spokojenosti zvládne i méně zkušený kuchař či kuchařinka.
Tento recept, který si okamžitě moje manželka zamilovala a ustavičně mi jej předhazuje, jsem před léty objevil v jedné brožurce. Myslím, že to byla taková zdarma brožurka, co dávala Tescoma v každém obchodě s kuchyňskými doplňky. To je ale úplně jedno. Hlavně, že to je skvělé papání a navíc i působí tak nějak honosně, takže se určitě nemusíte stydět jej uvařit jako součást slavnostního či nedělního menu. Jídlo je to dosti vydatné a také více mastné (vzhledem k množství použitého másla), ale kombinace másla a kmínu je na této pečeni dokonalá. Pokrm můžete připravit jak z celého kuřete, což je doporučený postup, a nebo také z jednotlivých stehen. K tomu buď doporučované bramborové noky, ale nic nezkazíte klasickým bramborovým knedlíkem a ani jiné varianty (baj i kobzole) nevylučuji.
Skvělý nedělní oběd, a až to vyzkoušíte, napište jak vám to chutnalo. Přeju vám dobrou chuť.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 8. 2018 18:00
naprostá lahůdka,vyzkoušeno a pochvala taky byla
8. 11. 2010 11:46
Richarde, to musí být fakt bomba.
. Recept ukládám a už vím co budu o Vánocích (mezi svátky) vařit.
Kuře na zelí (hlávkovým i kysaným) dělávám, ale s červeným zelím a uzeným jsem ho ještě nedělala - neplnila. Kuře dost často plním pod kůži, (ale klasickou-rohlíkovou náplní) a doma tomu říkáme kuře jako prase. Teď bude obměna. Již se těším a posílám za bezva recept +9.
7. 11. 2010 17:23
teda to bude dobrotajsem z KRKOKONOŠ a neznám
určitě,ale udělám
7. 11. 2010 17:04
Richarde, tento recept jsem viděla před asi 5 roky na TV Prima v pořadu Prima vařečka a vařil jej Vladimír Čech. Hned jsem to pak zkoušela a vím, že kuře bylo super!! Díky za připomenutí a samozřejmě ti posílám bod+
7. 11. 2010 13:21
Super nedělní oběd... Jen ty noky jsem už nezvládla, tak byl kupovaný knedlík - bramborový
. Posílám fotky a bod.
2. 10. 2010 17:36
Ja som ten recept dostal do môjho emailu na Pokeci.sk od mne neznámeho človeka, a bol v češtine. Bohu žiaľ nie je tam uvedený autor, bo rád by som mu prejavil veľkú poklonu. Je to bomba, aj podľa mojich dvoch, ktorí by to chceli takmer denne. Ale pre obmenu to robievam aj so zemiakmi a vyskúšam aj s knedľou.
1. 10. 2010 22:21
Vyčerpávající komentář.Recept super.
1. 10. 2010 21:40
Rišo, ty po česky? Dost dobrý recept!!
1. 10. 2010 21:30
Hmmm, to vypadá nádherně, hned bych si dala, fotečka by nějaká nebyla
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Sirup z čerstvého bezu
Přidáno před 20 hodinami

Bezová panna cotta
Přidáno před 20 hodinami

Salámové košíčky plněné zelím
Přidáno 26. 5. 2022 19:21

Cuketa na česneku po asijsku
Přidáno 26. 5. 2022 16:32

Jednoduchá polévka z červené čočky
Přidáno 26. 5. 2022 14:24

Babiččina polévka ze slepičího vývaru (alla miliónová)
Přidáno 26. 5. 2022 09:17
Právě bylo uvařeno:

Segedínský guláš
uvařil/a Adrii
před 7 hodinami

Krupicovo-pudinkový letní dort
uvařil/a Petrag
před 10 hodinami

"Bramborový placky se škvarkama"
uvařil/a adakubankova
před 11 hodinami

Pivní chléb z domácí pekárny
uvařil/a Tresnicka
před 11 hodinami

Jahodové řezy se smetanou a želatinou
uvařil/a matyldaa
před 13 hodinami

Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
uvařil/a Brumaire
před 15 hodinami

Hovězí guláš z trouby
uvařil/a peeetulaa
před 16 hodinami

Zapečené těstoviny s kuřecím masem, brokolicí, smetanou a sýrem
uvařil/a Majuska94
před 16 hodinami

Rychlé nepečené višňové koule
uvařil/a Ajkalajka
před 17 hodinami

Hamburská vepřová kýta
uvařil/a Bethaany
před 17 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: noky recepty s bramborovými noky krkonošská jídla bramborové noky recept jídla s bramborovými noky krkonošská směs bramborové noky se zelím cele kure recepty noky tescoma s chuti nedělní kuře vareni a peceni po domacku krkonošské recepty jídla s noky krkonošská kuchyně recept s bramborovými noky s bramborovými noky cele kuře kuře na zelí plněné kuře kysaným zelím pečené kuře plněné zelím vladimíra čecha
Suroviny: kuře, krkovice uzená, zelí sterilované červené, máslo, olej, sůl, kmín celý, brambory, mouka hrubá, vejce
Krkonošské kuře s bramborovými noky
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Lwv
9 názorů