Bramborové plněné maxi noky
Recept ještě nebyl hodnocenZelí propláchneme, pokud je moc kyselé, a dáme vařit. Ve větším hrnci dáme vařit vodu na noky. Brambory oloupeme a nastrouháme, přidáme vejce, krupici a mouku. Tolik,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zelí propláchneme, pokud je moc kyselé, a dáme vařit. Ve větším hrnci dáme vařit vodu na noky. Brambory oloupeme a nastrouháme, přidáme vejce, krupici a mouku. Tolik,…
Nejdříve si uděláme nočky. Ve větší míse smícháme mouku se solí a vejcem, přilijeme vodu a dobře promícháme. Pokud je třeba trochu vody přidáme, záleží na savosti mouky.…
Do hrnce na rozehřáté máslo dáme lehce osmažit sušené, NENAMÁČENÉ houby.Rozvoní se, změknou.Pak přidáme pokrájený pórek a bez podlití stále mícháme, dokud nezavadne…
Nudle je lepší udělat předem a větší množství. Pokud jsou dostatečně suché, dlouho vydrží. V misce rozšleháme vajíčka a za stálého míchání přisypáváme mouku, až je…
Nejprve připravíme mísu na pečení. Vymažeme ji tukem a vysypeme hrubou moukou. Místo toho můžeme mísu pouze vyložit papírem na pečení, který vystřihneme do kulatého…
Nejdříve připravíme makovou nádivku (stejnou, jako do buchet), tj. svaříme mák v mléce, osladíme jej a okořeníme, necháme vychladnout. Můžeme, ale nemusíme zahustit…
Koleno vaříme nejlépe v tlakovém hrnci aspoň 40 minut.Pak jej vyjmeme a do silného vývaru přihodíme asi 2 hrsti překrájeného kysaného zelí a 2 lžíce octa.Necháme…
Očištěné listy mladého (ale lze použít i zimní) zelí nakrájíme na jemné nudličky, bramboru na kostičky a párek na kolečka.V rozehřátém hrnci na sádle orestujeme kolečka…
Koláč s jablky ochucený skořicí je lety osvědčená klasika. Vyzkoušejte ho upéct podle tohoto receptu - příprava je snadná a rychlá, koláč voní po skořici a po rumu a…
Dvoubarevná bábovka, klasika z nadýchaného těsta. Známá, skvělá a ořechová, s čokoládovou polevou dozdobená dobrota si zrovna říká o společnost hrnku kakaa. Dopřejte si…
Med s vajíčky ušleháme do pěny, pak přidáme cukr a Heru a ještě chvíli šleháme.V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a pudinkovým práškem, pak vmícháme medovou směs…
Ovocné knedlíky kralují v mnoha domácnostech nad všemi sladkými jídly. Geniální vychytávka je přidat do meruněk před obalením kousek marcipánu místo pecky. Ovoce bude…
Studené vařené brambory jemně nastrouháme, přidáme sůl, vejce, Solamyl a hrubou mouku či dětskou krupičku v množství podle potřeby. Vypracujeme těsto, musí být spíš…
Vařené brambory rozšťoucháme nebo nastrouháme. Přidáme na větších slzách nastrouhaný syrový květák, jemně nastrouhaný česnek, vejce, drobně pokrájenou uzeninu dle…
Bábovka nikdy nesměla chybět na svátečním stole, ale můžete ji upéct i ve všední den. Tato bábovka bude vonět citronem a vanilkou a navíc je v bábovce trocha máku. Hezký…
Mák je typickou surovinou, nejen na pečení, hlavně u nás. Je zdraví prospěšný a plný vápníku. V tomto makovci hraje prim a sekunduje mu kyselost citronu a vůně hřebíčku.…
Škubánkové těsto je vzpomínka na prázdniny u babičky. I když se skoro z našich kuchyní vytratilo, stojí za vyzkoušení. V podobě smažených placiček s houbovou omáčkou…
Slaný francouzský koláč quiche se v poslední době těší veliké oblibě. Připravte si jeho menší variantu, skládající se z křehkého těsta a výtečné smetanové náplně se…
Naše babičky mají v šuplíku vždy schovaný nějaký recept na úžasný sladký moučník. Rychle upečená dobrota s ovocem, posypaná nasekanými ořechy a křupavou drobenkou,…
Bábovka je jeden z nejoblíbenějších moučníků na našich stolech. Tato, z našeho receptu, je dobře upečená, na povrchu zlatavá a uvnitř skrývá kousky ovoce a čokolády.…
Pečení vánočního perníkového dortu vám provoní celý byt a navodí vánoční atmosféru. Dort je velmi kyprý a šťavnatý, není třeba ho ještě dále zdobit, stačí ho jen…
Těsto na záviny můžeme vytvořit z různých surovin. V tomto receptu použijeme brambory do základu těsta. Jedno připravíme naslano přidáním nastrouhaného sýru do těsta a…
Štrúdl, který je sice náročný na přípravu, ale to, co vložíme do přípravy těsta se nám vrátí na chuti. Kynuté těsto velmi důkladně propracujeme a poté ho naplníme…
Jemné kynuté těsto, které se vám povede. Domácí koblížky chutnají vždy o trochu lépe než ty kupované. Marmeládu zvolíme podle chuti. Co třeba meruňkovou, nebo jahodovou?