Kuličky à la vosí hnízda
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduché a rychlé kuličky, které chutnají jako oblíbená vosí hnízda. Nepotřebujete žádnou formičku, ani se nemusíte trápit s tím, že se vám hnízdečka nedaří. Základem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 586 kJ / 618 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
| Tuky | 50,00 g |
| – nasycené | 4,00 g |
| – nenasycené | 44,00 g |
| –– mononenasycené | 23,00 g |
| –– polynenasycené | 21,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 10,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 17,00 g |
| – cukry | 1,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Jednoduché a rychlé kuličky, které chutnají jako oblíbená vosí hnízda. Nepotřebujete žádnou formičku, ani se nemusíte trápit s tím, že se vám hnízdečka nedaří. Základem…
Dejte laskonkám nový rozměr s naším receptem. Připravené jsou tradičně, z mletých mandlí, nikoliv z kokosu, jak můžete vidět v cukrárnách. Plněné jsou žloutkovým krémem…
Mandlové vykrajované cukroví slepované pikantní marmeládou je šikovná variace na linecké slepované. Mandle, či mandlová mouka přidá chuť i křehkost. Vyzkoušejte je s…
Hledáte recept na cukroví zajímavé chuti a máte rádi mandle? Vyzkoušejte tyto mandlové brambory. Základ tvoří máslové těsto s mandlovou moukou ozvláštněno tradičním…
Nejste zastánci klasických ořechových a máslových náplní do cukroví? Vyzkoušejte na košíčky nanést šlehanou bílou čokoládu. Rozjasní vánoční talíř s cukrovím, je krásně…
Barevné makronky, jsou delikátnímy skvosty, které potěší nejen chuťové buňky, ale i oko. Perfektní na oslavy, jako sladká pozornost pro hosty, nebo jen jako malý…
Křehké, jemně oříškové a přirozeně bez lepku – to jsou sušenky z mandlové mouky. Díky mandlové mouce mají příjemnou strukturu a delikátní chuť, kterou můžeš jednoduše…
Tyto bezlepkové kuličky opravdu neobsahují piškoty ani hladkou mouku. Jsou tvořeny z nasekaných sušených brusinek, kokosu, mandlové mouky a pár dalších ingrediencí. Jsou…
Linecké cukroví asi nechybí na žádném vánočním stole. Asi každá rodina má svůj oblíbený recept, ale klasika našich babiček je těsto 3:2:1. V tomto receptu je část mouky…
Smícháme všechny mouky, cukr moučku a vanilkový cukr, pak přidáme máslo pokrájené na kostičky a žloutek. Vypracujeme hladké těsto a dáme odpočinout do lednice, nejlépe…
Punčové řezy jsou pro mnoho z nás láska už z dětství. Ty klasické jsou doslova nasáklé cukrem, a tak jsme pátrali po svěžejší alternativě. Každý, kdo ochutnal punčák…
Punčové řezy jsou pro mnoho z nás láska už z dětství. Ty klasické jsou doslova nasáklé cukrem, a tak jsme pátrali po svěžejší alternativě. Každý, kdo ochutnal punčák…
Veka je stálicí studené kuchyně. Bez chlebíčků není žádná oslava. Avšak, kdo hledá zdravější způsob stravování a alternativu ke klasické vece, je tu správně. Vyzkoušejte…
Vyšleháme bílky se sladidlem, citronovou šťávou a trestí do tuhé hmoty.Opatrně postupně vmícháme mandlovou mouku.Naplníme zdobičku, na pečící papír tvarujeme asi 3 cm…
Lučinový knedlík z mikrovlnné trouby je velmi snadná a rychlá příloha. Bude se hodit i v případě, že nemáte čas na přípravu kynutých knedlíků. Je velmi vhodný pro…
Pokud máte rádi cheesecaky, zkuste upéct pistáciový. Je voňavý, příjemně sladký tak akorát a velice jemný. Pistácie v něm na chuti určitě poznáte. Ať ho podáte s…
Do mísy dejte vejce a rozšlehejte ho. Dále k němu přisypte mandlovou mouku. Já jsem použila 100 g mandlové mouky, protože jsem ji víc neměla a 50 g kokosové mouky jsem…
Kynuté rohlíčky s ořechovou náplní si jistě vychutnáte u kávy. Připravit je můžete i na svačinku dětem. Práci byste si mohli usnadnit i využitím robotu, takhle ale…
Nejprve jsem v malém kastrůlku při vysokém žáru rozpustila máslo. Máslo jsem za stálého míchání nechala zbarvit do světle hnědé barvy. Jakmile začalo jemně hnědnout a…
Mandlový chlebíček plný kousků ořechů a ovoce je vlastně takovou alternativou pro velikonočního beránka. Slavná cukrářka Míša Landová jej peče tradičně na jarní svátky.…
Tradiční francouzskou cukrovinkou, která vás zaujme už jen svým barevným vzhledem, jsou makronky. V ústech se jemné makronky z mandlového těsta lehce rozpustí a vaše…
Nízkosacharidová hamburská kýta si zachovává svou tradiční, jemně sladkokyselou chuť, ale je upravená tak, aby obsahovala méně sacharidů a lépe zapadla do jídelníčku…
Ze všech surovin zaděláme pevné nerozpadavé těsto. Podle potřeby dodáme trochu tuku, záleží na kvalitě použitého kokosu. Z těsta vytváříme rohlíčky, které pokládáme na…
Všechny ingredience smícháme do kompaktního těsta, ze kterého tvarujeme kuličky.Uchováváme v lednici. V uzavřené dóze vydrží 5-7 dní.