Kaiserky II.
Recept ještě nebyl hodnocenSuroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, pak tuhé a necháme pekárnou jen zamíchat (program Nudlové těsto nebo program Těsto, ale před kynutím pečku vypnout).Těsto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, pak tuhé a necháme pekárnou jen zamíchat (program Nudlové těsto nebo program Těsto, ale před kynutím pečku vypnout).Těsto…
Vejce vyšlehat s cukrem do husté bělavé pěny.Vešlehat olej s trestí, nebo rumem a jemně vmíchat mouku. Nalít na vystříkaný plech a upéct klasický piškotový korpus…
Nejprve vyšleháme cukr s herou ( malou část cukru necháme do sněhu). Přidáme žloutky, opět šleháme, přilijeme po částech rum, po vyšlehání postupně zašleháváme mouku s…
Bílky vyšleháme s cukrem do tuha. Přidáme kokos a nakonec pol. mouku s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme do růžova. Mezitim si…
Všechny ingredience na těsto zamícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.Uvaříme klasický puding, nalijeme ho na těsto a dáme plech do rozehřáté trouby na…
1. Žloutky s polovinou cukru vymícháme do pěny. Z bílků a zbylého cukru ušleháme sníh a obě hmoty spojíme. Přidáme mouku i pudink a promícháme. Těsto rozetřeme na plech…
Do zadělávací mísy nalijeme vlažné mléko, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Po vykynutí dáme trochu soli, žloutky, polohrubou mouku a část hladké mouky. Zpracováváme …
5 bílků se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Zašleháme do něj cukr. Potom přišleháme žloutky, aroma a olej. Lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva. Formu o…
Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny, přidáme mouku s práškem a kakaem a nakonec opatrně vmícháme sníh z 6 bílků. Vlijeme na vymazaný plech, upečeme a necháme…
Doporučuji si nejdříve připravit všechny ozdoby z fondánu, nejlépe pár dní dopředu aby měl čas pořádně ztuhnout. KORPUS: Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky…
V misce prošleháme pivo s vejci, vmícháme mouku, sůl, rozmačkaný stroužek česneku a všechno koření. Nakonec vmícháme do těstíčka mandlové lupínky. Kolečko každého…
Dortovou formu formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně přidáme vejce, šťávu z citronu, špetku soli a polohrubou mouky,…
Do vlažného mlieka dáme pol káv. lyžičky cukru a droždie, oživíme ho. Z múky, tvarohu, masla, soli, kyslej smotany, žĺtka s oživeným droždím vypracujeme cesto, necháme…
Těsto smíchám, propracuji, aby se nelepilo na válu.Rozdělím je na několik stejných dílů, 4-5 ks, stejné velikosti. Vyválím kruhy a ty rozřežu a plním ořechovou a…
Droždie dáme oživiť do trochy vlažnej osladenej vody na cca 20 minút.Soľ vmiešame do múky, pridáme olej, kvások a postupne pridávame vodu, aby sme získali polotuhé cesto…
Žloutky vyšlehejte s veškerým cukrem do pěny. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Obě hmoty lehce spojte a přidejte mouku s kypřícím práškem a kakaem. Vmíchejte olej. -------…
Cukr, Heru a vejce třeme společně(nejnižší stupeň šlehače)a postupně přidáváme mouku, mléko a mák. Dáme do vymazaného pekáče a pečeme.
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kousky. Do masa vmasírujeme koření. V kastrolu rozpálíme olej a maso zprudka orestujeme do barvy. Poté podlijeme vodou a dusíme…
Vajíčka rozdělíme na žloutky a bílky, z bílků uděláme sníh. Do žloutků přidáme cukr, horkou vodu, dobře promícháme, přidáme olej, mouku a opět promícháme. Nakonec…
Bílky vyšleháme s třemi lžícemi teplé vody dotuha. Přidáme cukr, vanilkový cukr a nastrouhanou kůru z limetky. Potom přidáme žloutky a mouku se solamylem a práškem do…
Surovina na těsto smícháme v míse dohromady, těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, hustě poklademe morušemi a upečeme.
Uvaříme zelí klasickým způsobem. V míse si zpracujeme těsto. Vykrajujeme tvořítkem kolečka, plníme náplní z brambor a brynzy. Vaříme v osolené vodě 8 minut.Podáváme s…
Vejce rozklepneme do mísy a za stálého prošlehávání metlou přisypáváme cukr a vanilkový cukr. Následně ručně nebo elektrickým šlehačem šleháme 5-10 minut do světlé pěny.…
Brambory oloupeme, nastrouháme, osolíme a smícháme se dvěma vejci.Mouku přidáváme pozvolna, ne všechnu najednou, a zpracováváme těsto. Nejlépe to jde vlastníma rukama.…