Péřové houstičky

BILKOVAI Kuchařka: BILKOVAI

8-10 porcí Domácí pekárna 26 názorů

Suroviny

300 ml vody
20 g oleje
1 velká vrchovatá lžíce sádla
10 g soli
15 dkg polohrubé mouky
15 dkg hladké mouky
20 dkg celozrnné pšeničné mouky
20 g droždí
5 g cukru
mléko na potření
sezamová semínka na posypání (i jiná)
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vše vložíme do pekárny podle pořadí, jak je napsané v surovinách. Zapneme program těsto a necháme vypracovat. Pokud je těsto příliš tuhé, tak přidejte cca 10-20 ml vody.

  2. Z vykynutého těsta utvoříme 10 bochánků. Do poloviny jsem dala plátky čabajkového salámu. Přendáme na plech vystlaný pečícím papírem a necháme kynout dalších 20-30 minut.

  3. Poté mělce nařízneme nožem, potřeme vlahým osoleným mlékem a posypeme semínky. Dáme do trouby vyhřáté na 200°C na 15-20 minut. Plech dávám na druhou příčku od vrchu.

Poznámka

Z každého receptu jsem si vzala něco a byly opravdu výborné a na druhý den byly krásně vláčné:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Péřové houstičky

Předchozí 1 2

Tématické fráze: domácí houstičky se sádlem videorecept domácí houstičky videorecept výborné houstičky výborné housky francouzské mléčné houstičky péřové housky houstičky domácí housky + videorecept housky z domácí pekárny péřové rohlíky top recepty housky mléčné housky mléčné houstičky dobré domácí houstičky anglický rohlík videorecept domácí housky videorecept domácí houstičky+ videorecept perove bochanky mléčné houstičky z domácí pekárny recept na housky