Oližprst II.

svetlana47 Kuchař: svetlana47

Moučníky , Řezy 14 názorů

Suroviny

Na těsto:
5 žloutků
10 dkg mlety cukr
5 lžic vody (toto utřít)
10 dkg polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 lžíce kakaa
sníh (z 5 bílků)
NÁDIVKA:
1/2 l mléka
4 lžíce hladké mouky
5 žloutků
(toto uvaříme na kaši, necháme vychladit, pak spojíme s máslovým krémem)
MÁSLOVÝ KRÉM:
1 máslo
10 dkg mletého cukru
1 vanilkový cukr
A na závěr:
5 bílku,
20 dkg cukr krupice (ušlehat ve vodní lázni pak toto naneseme na skoro již hotový moučník)
Posyp nahoru:
granko (čokoláda strouhana nebo dle fantazie)
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Utřeme si do pěny nejprve žloutky s cukrem přidáme mouku, prášek do peč., kakao a nakonec sníh, dáme péci.

  2. Než se těsto upeče, tak si umícháme krém s másla a již vychladnuté nádivky.

  3. Tu pak naneseme na vychladlé těsto a na něj ušlehaný sníh a dáme do lednice ztuhnout.

Poznámka

Vypadá to možná složitě, ale je to hračka :)přeji vám dobrou chuť

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Oližprst II.

  • ivonka ivonka(neregistrovaná)

    Je dobrý,příště méně cukru,moc sladký:-p:yes:

    Odpovědět

  • svetlana47 svetlana47(autor receptu)

    Sodovka:U nás kolikrát ani nestačí ztuhnout :-)

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Na Slovensku jsme tomuto moučníku říkali Murín v košeli. Dík za připomenutí a posílám + 6.:yes: Moučník je velice dobrý, jenom potřebuje pořádně ztuhnout na chladném místě. Proto ho maminka nejčastěji pekla v zimě.:-p

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Světlanko, neomlouvej se:-) Žádný učený z nebe nespadl a mě se nedávno stalo totéž, co tobě, tak už si dávám pozor;-)

    Odpovědět

  • svetlana47 svetlana47(autor receptu)

    Jinak děkuji za bodíky všem a ať se vám daří je to vážně ňamka :-)

    Odpovědět

  • svetlana47 svetlana47(autor receptu)

    Ano jak píše Jana Remkova né nepeče se a pro Zdenku1 netušila jsem že ten moučník je tady ale pod jiným názvem kdybych to tušila nedala bych ho tady omlouvám se.

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Recept na obližprst už tu je. Nebylo by lepší, dodat k němu foto, než vkládat další duplicitní recept. ? Jinak fotky máš pěkné, lákavé.:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    jarča (neregistrovaný/á) dovolím si odpovědět za Světlanu, ne,nepeče;-)

    Odpovědět

  • jarča jarča(neregistrovaná)

    ten sníh se už nepeče?

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ten zákusek mám někde napsaný a ještě jsem neměla odvahu ho udělat. No, asi na něj dojde, konečně ho vidím!!;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Betina Betina

  • eva hubova eva hubova

  • Jenny Jenny

    taky dělám,je vynikající...:yes::yes:vždycky oblíznem i nosy,ne jenom prst...:-D:-D:yes:+2

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

    Vypadá to nádherně,hned bych si dala,posílám prvního boda:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: oliž prst buchta oliž prst oliš prst oliz prst recept moučník oliž prst oliž si prst řezy oliž prst buchta oližprst recept oliž prst olišprst řezy oližprst buchta oliž prsty řez oliž prst zákusek oliž prst buchta oliš prst oliš prst recept recept na oliz prst voližprst recept oliš prst zákusek oližprst

Zapomněl/a jsem heslo