Výborné mazance
Recept ještě nebyl hodnocenNení nad to, když byt provoní čerstvě upečený mazanec, ten totiž k Velikonocům neodmyslitelně patří. Někdo ho má rád tak jak je a někdo jej miluje s máslem či marmeládou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Není nad to, když byt provoní čerstvě upečený mazanec, ten totiž k Velikonocům neodmyslitelně patří. Někdo ho má rád tak jak je a někdo jej miluje s máslem či marmeládou…
Mandlový chlebíček plný kousků ořechů a ovoce je vlastně takovou alternativou pro velikonočního beránka. Slavná cukrářka Míša Landová jej peče tradičně na jarní svátky.…
Jidáše ze sladkého kynutého těsta se připravují tradičně na Zelený čtvrtek. Těsto ochutíme medem, muškátovým oříškem a rozinkami. Drobné pečivo před pečením ozdobíme…
U nás tradiční moučník, který je ozdobou nejen svátečního stolu, to je bábovka. Jemné a nadýchané těsto zvláční bílý jogurt, provoní jej citron a doplní drobné, lehce…
Na Vánoce nesmí chybět kapr v trojobalu, dobře usmažený dozlatova. Zkuste vyměnit klasickou strouhanku za rozdrcené kukuřičné lupínky, kapr tak bude krásně křupavý a…
Louhované preclíky nemusíte kupovat na trhu. Pokud seberete odvahu na tuto zajímavou přípravu před pečením, budete odměněni křupavými kousky skvělého slaného pečiva za…
Jednoduchý piškotový moučník vám nezabere příliš mnoho času. Jestliže chcete roládu ještě vylepšit, přidejte ovoce. Skvěle chutnají i vypadají borůvky, maliny, nakrájené…
Moučníky v podobě jablečných řezů nás doprovází prakticky celým zimním obdobím. Tuto snadnou buchtu z nastrouhaných jablíček doplníme čokoládovou polevou z oblíbených…
K podzimu nepochybně patří padající listí, které šustí pod nohama. Co byste však řekli na měkké, voňavé a sladké lístky? Z litého těsta dvou barev stačí vykrojit tvary,…
Jednoduchá večeře nezabere příliš času. Pokud usmažíte palačinky z dvojnásobné dávky, můžete část zmrazit a použít příště, tentokrát třeba s ovocnou nebo tvarohovou…
Děti milují dorty a také různé postavičky z jejich oblíbených knížek a pohádek. Inspirujte se a připravte vaší ratolesti k dalším narozeninám tohoto sladkého medvídka.…
Děti milují dorty a také různé postavičky z jejich oblíbených knížek a pohádek. Inspirujte se a připravte vaší ratolesti k dalším narozeninám tohoto sladkého medvídka.…
Do části vlahého mléka dáme lžíci cukru, lžíci mouky a rozdrobíme droždí, promícháme a necháme vzejít kvásek. 50 g polohrubé mouky smísíme s 250 g másla a vytvarujeme…
Úhledné řezy z jemného piškotu, s lahodným smetanovým krémem a zdobením ze šlehačky a malin, to je doslova fantazie ke kávě na nedělní odpoledne. S našim receptem si…
Z rolády nakrájené na plátky můžete vytvořit pěkný dort, s lahodným vanilkovým krémem, plný mandarinek. Šarlota vypadá na oko hezky a chutná ještě o to líp. Vaši blízcí…
Florentýnské hvězdičky jsou jemné, křupavé sušenky plné mandlí a oříšků. Tento elegantní dezert zaujme nejen svým vzhledem, ale především lahodnou kombinací chutí, která…
Hledáte inspiraci, jakým dezertem překvapit návštěvu u kávy? Svým vzhledem všechny zajisté zaujme šarlotka, skládající se z plátků rolády, pod kterými se skrývá lahodný…
Linecké cukroví patří k těm nejjednodušším druhům, které nesmí chybět na žádné vánoční tabuli. Při použití kvalitních surovin získáte křehké kousky cukroví, které budou…
Malé sladké rohlíčky z kynutého těsta, pečené dozlatova, krásně křupnou v ústech a vy ucítíte příjemnou chuť čokolády. Ze stolu budou mizet opravdu rychle a všem vašim…
Formu na bábovku důkladně vymažeme tukem a vysypeme strouhankou nebo kokosem.V misce ušleháme 3 bílky se 4 lžícemi vody do nadýchaného sněhu.Do druhé mísy dáme 3 žloutky…
Rybičky ze slaného těsta oživí každý stůl – a přitom je tak snadné je vytvarovat i upéct! Plnit je nemusíte jen brynzou, výborné náplně jsou sýrové, šunkové nebo z…
Mramorová bábovka čtyř chutí je mistrovským spojením lahodných vrstev. Tato originální variace tradičního moučníku okouzlí nejen svou chutí, ale i atraktivním vzhledem.…
Ve vlažné vodě dobře rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin (sádlo změklé) a uhněteme příjemně tvárné těsto, které v míse překryjeme utěrkou a necháme na teplém místě…
Odpalované těsto je oblíbené pro přípravu sladkých věnečků a větrníků. Avšak toto těsto je univerzální a lze jej tedy použít i na slané chuťovky. Zároveň z tohoto těsta…