Slané řezy s Nivou

berda Kuchařka: berda

Doba přípravy: 1,5h 25-30ks Slané pečivo 6 názorů

Suroviny

Korpus:
500 g polohrubé mouky
1 l podmáslí
4 vejce
1 prášek do pečiva
200 g klobásy
sůl
pepř
Nivový krém:
250 g tvarohu
250 g pomazánkového másla s příchutí Niva (může být i bez příchutě)
150 g Nivy
3 plátky želatiny
sůl
pepř
150 g Eidamu
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. V míse rozšleháme 4 vejce, přidáme podmáslí, nakrájenou nebo nastrouhanou uzeninu, sůl a pepř, dle chuti. Vše dobře promícháme. Nakonec přidáme mouku s kypřícím práškem.

  2. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 170°C asi 40 minut. Během pečení vytvoří korpus krustičku, kterou propícháváme špejlí, pod krémem pak zvlhne, není tvrdá. Po upečení necháme korpus vychladnout a sundáme pečící papír.

  3. Nivový krém: Tvaroh, pomazánkové máslo a Nivu dáme do mísy a rozmixujeme, přidáme sůl a pepř, dle chuti.

  4. Želatinové plátky namočíme asi na 10 minut do vlažné vody, poté z nich vymačkáme vodu, vložíme do hrnce a rozpustíme ohříváním. Po 5 minutách chladnutí nalijeme postupně želatinu do krému, aby se nesrazil a důkladně zamícháme.

  5. Připravený krém natřeme na korpus. Nakonec si nastrouháme eidam a posypeme krém, mírně přimáčkneme. Hotové řezy dáme do ledničky ztuhnout, alespoň na 5 hodin. Poté rozkrájíme a servírujeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Slané řezy s Nivou

Tématické fráze: slané pečivo s nivou slané muffiny s nivou slané pečivo z nivy nivový krém slany řez slané recepty z nivy slané s nivou slaná želatina slané recepty s želatinou slanné pečivo slané pečivo z pomazánkového másla pečivo s nivou slane niva pecivo z nivy slané řezy na plech slané želatinové slané řezy z chlebové slané pečivo z nivou pečení s nivou rychlý slaný řez

Zapomněl/a jsem heslo