Chlebíčky se sardelovou pěnou
Recept ještě nebyl hodnocenPokud mlsně pošilháváte po chlebíčcích se sardelovou pěnou v obchodě a připadají vám předražené, zkuste si je připravit doma. Jsou vlastně docela jednoduché. Náš recept…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 222 kJ / 292 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 28,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 20,00 g |
– nasycené | 6,00 g |
– nenasycené | 12,00 g |
–– mononenasycené | 8,00 g |
–– polynenasycené | 4,00 g |
––– omega 3 | 1,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 3,60 g |
Sůl | 9,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pokud mlsně pošilháváte po chlebíčcích se sardelovou pěnou v obchodě a připadají vám předražené, zkuste si je připravit doma. Jsou vlastně docela jednoduché. Náš recept…
Tradiční obložené chlebíčky v retro stylu jistě potěší každou návštěvu. Plátky veky namažeme bramborovým salátem, ozdobíme kornoutky z plátkového sýra, majonézou,…
Změklé máslo rozmícháme se sardelovými očky. Přidáme najemno nastrouhaný syrovátkový sýr, vajíča a cibuli, citronovou šťávu. Opepříme, ale solit nemusíme, očka…
Do misy dáme bryndzu a zmäknuté maslo.Posypeme paprikou, kmínom a nakrájanou jarnou cibuľkou.Pridáme horčicu, rozotreté sardelové očká aj s olejom a spolu dobre…
Žloutky vyšleháme se změklým máslem a ostatními ingrediencemi do hladké pěny. Rohlíky nebo veku či bagetky nakrájíme na kolečka a pomocí zdobicího sáčku na ně nanášíme…
Vaječnou pomazánku dělaly už naše babičky, varianta s kapary a sardelkami jí ale dodá neobvyklou, zajímavou chuť a modernější vzhled. Bude výborná k večeři na krajíčku…
Kotlety jemně naklepeme a nařízneme do nich kapsu. Osolíme, opepříme i zevnitř. Do vzniklé kapsy vložíme 2 sardelová očka, nasekaný libeček, nadrobno nasekaný stroužek…
Zelí nakrájíme na nudličky, pórek na tenká kolečka. Opepříme, osolíme a pokapeme octem. Přidáme vajíčka natvrdo, nakrájená na kostičky a celá sardelová očka. Zlehka…
Všechny suroviny dáme do hlubší, úzké nádoby a ponorným mixérem důkladně rozmixujeme. Mažeme na plátky rohlíků, nebo na jiné pečivo.
Rozmixovat očka, přidat změklé máslo a sýr a lehce vyšlehat. Podávat lze s vekou i chlebem - dle chuti.
Cestoviny uvaríme a scedíme. Medzitým na oleji z 1 krabičky sardelových očiek krátko orestujeme semienka, pridáme natrhané listy mangoldu a len zľahka opražíme, kým…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Pivo místo zubní pasty? 8 málo známých faktů o českém národním nápoji
Jedlíkova cesta kolem světa: Znáte sicilské rýžové krokety či toskánskou polévku z chleba?
Buchty po ránu: Vynikající arašídové sušenky podle Josefa Maršálka zvládnete upéct jen ze čtyř surovin, navíc bez mouky