

"Prešporský šmírkás" - brynzová pomazánka
Suroviny 1 dávka - pre viac osôb
- 250 g brynzy
- 250 g másla
- 1 PL sladké červené mleté papriky
- sůl
- kmín
- hořčice
- 1 konzerva sardelových oček ev. sardelová pasta
- 1 svazek jarní cibulky, 50 ml piva (mimo Pilsner Urquell - pomazánka by zhořkla)
Postup přípravy receptu
Do misy dáme bryndzu a zmäknuté maslo.
Posypeme paprikou, kmínom a nakrájanou jarnou cibuľkou.
Pridáme horčicu, rozotreté sardelové očká aj s olejom a spolu dobre vymiešame a nariedime pivom.
Ochutnáme a dosolíme.
Natierame na krajce čerstvého chleba alebo pečiva.
Môžeme ozdobiť surovou zeleninou ako plátky redkoviek, paradajok, zelenej papriky...
Vhodné k pivu alebo k vínu.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: rodinný recept.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu "Prešporský šmírkás" - brynzová pomazánka
-
Mirka:
Vypadá to fakt zajímavě, ale já bych řekla, že je to kousek bílé slovenské papriky
-
A ze se tak smele ptam ...co to lezi na te pomazance? Nemuzu na to prijit a to tady na to cucim uz hodnou chvili! ...smich!
Opravdu me nenapada vubec nic, v prvni moment jsem si myslela, ze jde o parek ...ale to je asi blbost, ze? -
Výborná
doufám, že bude chutnat i hostům zítra, ale já si jí nemůžu vynachválit!! Trochu jsem se bála toho piva, ale bez toho by to nebylo ono, jakoby tu pomázánku zjemní
-
Tak jsme to už udělali a opravdu je to výborné.Fakt jsme se olizovali.Nesehnali jsme sice sardelová očka,ale i tak je to parádní a při tom jednoduché.Sardelová pasta je jenom pasta,ale s rybičkama to musí být ještě lepší...
-
Ještě jsme to nedělali a už se olizujeme.
-
hmmmmm,to bude dobrota veliká
brynzu máme moc rádi