BBQ (barbecue) omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenBBQ (barbecue) omáčka je oblíbená a přitom na přípravu velmi jednoduchá. Neobsahuje konzervanty ani barviva a určitě s ní zabodujete při grilování s rodinou či přáteli.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 174 kJ / 42 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
BBQ (barbecue) omáčka je oblíbená a přitom na přípravu velmi jednoduchá. Neobsahuje konzervanty ani barviva a určitě s ní zabodujete při grilování s rodinou či přáteli.…
Cibulové chutney připravené z červené cibule je lahůdka, kterou využijete především v době grilování. Doplní jak masa, tak sýry i zeleninu. Její pikantní chuť bude…
Tento starofrancouzský pokrm je sice na přípravu složitý, ale za to se v něm snoubí chutě bylinek, kořenové zeleniny a kvalitního červeného vína. Na sváteční stůl se…
Křupavý římský salát, který obsahuje látku podporující trávení a spoustu železa, je opravdovou lahůdkou. Smíchaný s ředkvičkami, cibulí, rajčaty a olivami, dochucený…
Tradiční řeckou kuchyní inspirovaný recept na pomalu vařené hovězí maso v rajčatech se spoustou aromatického koření a česneku. Maso pomalením zjemní a v omáčce dokonale…
Cibulová marmeláda, známá jako cibuláda, se od ovocných zavařenin liší svou pikantní chutí. Ideální je jako příloha ke grilovanému masu. Zavařujeme ji do malých sklenek…
Okurku rozkrojíme podélně na polovinu a pak příčně nakrájíme slabé půlměsíčky. Červenou cibuli nakrájíme stejným způsobem. Překrájíme rajčata. Přidáme nasekanou…
Máte-li větší úrodu cuket, určitě oceníte recept na tuto skvělou směs na topinky. Hodí se do ní hlavně větší, přerostlé kousky. Nejvíc bude chutnat milovníkům pikantních…
Chutney nebo také čatní pochází z Indie a jde o omáčku výrazné chuti. V chutney připraveném z rebarbory se skvěle snoubí její kyselkavá chuť s aromatickým zázvorem,…
Rajčata podélně rozčtvrtíme a pak napříč nakrájíme na plátky. Z červených fazolí vylijeme nálev a několikrát je propláchneme. Červenou cibuli podélně rozpůlíme a napříč…
Chicken Vindaloo je tradiční indické jídlo s typickou, velmi pálivou chutí. Kuřecí maso marinované ve Vindaloo pastě má velmi výraznou chuť, ale jakmile tento pokrm…
Pro zdravou a rychlou svačinu vyzkoušejte tento snadný a lahodný salát. Křupavé listy ledového salátu s čerstvou zeleninou a sýrem, přelité marinádou z vinného octu,…
1.Všechny přísady dáme do zavařovací sklenice,pevně uzavřeme a protřeseme. 2.Všechny přísady dáme do mixéru a rozšleháme. Hotovou zálivku nalijeme do zavařovací…
Gorgonzolu smícháme s créme fresh, aby vznikla pevná hmota, lehce opepříme a přidáme tymián. promícháme a uložíme do chladna. Na nepřilnavé pánvičce přivedeme…
Španělská studená polévka gazpacho je jako stvořená pro horké dny. Připravíme ji z čerstvé zeleniny, kterou rozmixujeme, vychladíme a podáváme s opečenou bagetkou.…
Žebírka dám do sáčku a zaliji marinádou, nechám 24 hodin v lednici.Marinované žebírko vložím do pekáčku, přidám vývar, zadělám alobalem a dám do trouby na cca 5,5 hodiny…
Uvaříme malé brambory ve slupce (asi10 minut). Nakrájíme kapii na kousky, brambory scedíme a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Přidáme nakrájenou kapii. Postříkáme…
Vymastíme si pekáček (remosku)máslem a vložíme syrové, oloupané brambory, nakrájené na kolečka. Posypeme kmínem, trochu posolíme a poklademe plátečky másla. Rybu…
Těstoviny spolu s oloupaným česnekem uvaříme v osolené vodě, vaříme al dente a poté prolijeme studenou vodou, abychom zastavili bod varu a těstoviny nebyly v salátu…
Předehřejeme troubu na 170° C spodek/vršek. Uzená stehna (počet podle porcí ) opláchneme, vložíme do pekáčku a přikrytá poklicí dáme péct na 40 minut do předehřáté…
Okurku a jedno rajče nakrájíme na plátky, druhé rajče podélně přepůlíme a napříč nakrájíme na půlkolečka. Cibuli rovněž podélně překrojíme a napříč nakrájíme na jemná…
Vnitřnosti jsou plné minerálních látek a vitamínů. Jsou však náročnější na přípravu a také mnohdy na seznamu pokrmů, které lidi nemají rádi. Pokud však mezi ně nepatříte…
Klobásku rozdělíme na 4 díly, zavineme je do pevných šneků a spíchneme krátkou grilovací jehlou (lze použít i špejli, nejlépe s hrotem, ale tu před propichováním…