Cuketová topinková směs
Recept ještě nebyl hodnocenMáme-li velkou úrodu cuket, hodí se určitě zpracovat jich část na zimní použití. Jednou z možností je cukety zpracovat do této topinkové směsi. Čerstvou ji můžeme, navíc…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 174 kJ / 42 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Máme-li velkou úrodu cuket, hodí se určitě zpracovat jich část na zimní použití. Jednou z možností je cukety zpracovat do této topinkové směsi. Čerstvou ji můžeme, navíc…
BBQ (barbecue) omáčka je oblíbená a přitom na přípravu velmi jednoduchá. Neobsahuje konzervanty ani barviva a určitě s ní zabodujete při grilování s rodinou či přáteli.…
Tradiční řeckou kuchyní inspirovaný recept na pomalu vařené hovězí maso v rajčatech se spoustou aromatického koření a česneku. Maso pomalením zjemní a v omáčce dokonale…
Cibulové chutney připravené z červené cibule je lahůdka, kterou využijete především v době grilování. Doplní jak masa, tak sýry i zeleninu. Její pikantní chuť bude…
Cibulová marmeláda, známá jako cibuláda, se od ovocných zavařenin liší svou pikantní chutí. Ideální je jako příloha ke grilovanému masu. Zavařujeme ji do malých sklenek…
Omáčka netradiční chuti, která se hodí na léto ke grilování nebo v zimě jako doplněk svátečního prkýnka s uzeninou a sýry. Švestky, koření a víno spolu prostě ladí.…
Tento starofrancouzský pokrm je sice na přípravu složitý, ale za to se v něm snoubí chutě bylinek, kořenové zeleniny a kvalitního červeného vína. Na sváteční stůl se…
Vymastíme si pekáček (remosku)máslem a vložíme syrové, oloupané brambory, nakrájené na kolečka. Posypeme kmínem, trochu posolíme a poklademe plátečky másla. Rybu…
Okurku a jedno rajče nakrájíme na plátky, druhé rajče podélně přepůlíme a napříč nakrájíme na půlkolečka. Cibuli rovněž podélně překrojíme a napříč nakrájíme na jemná…
Okurku rozkrojíme podélně na polovinu a pak příčně nakrájíme slabé půlměsíčky. Červenou cibuli nakrájíme stejným způsobem. Překrájíme rajčata. Přidáme nasekanou…
Paradajky, cibuľu a papriku narežeme a dáme do hrnca.Vložíme bobkový list, zázvor, nové korenie, klinčeky, horčicové semienka a rozvaríme. Zmes pretrieme cez sito…
Brambory uvaříme ve slupce.. nepřevařit! Omytou pažitku či cibulovou nať nakrájíme nahrubo. Papriky očistíme, zbavíme jader a žebroví, nakrájíme na nudličky. Brambory…
Marinádu nejlépe připravíte pokud všechny ingredience rozmixujete do hladké směsi. Cuketu neloupejte, pouze omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Já používám plátkové…
Chutney nebo také čatní pochází z Indie a jde o omáčku výrazné chuti. V chutney připraveném z rebarbory se skvěle snoubí její kyselkavá chuť s aromatickým zázvorem,…
Rajčata podélně rozčtvrtíme a pak napříč nakrájíme na plátky. Z červených fazolí vylijeme nálev a několikrát je propláchneme. Červenou cibuli podélně rozpůlíme a napříč…
Lilky omyjeme a nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme vypotit. Pak je osušíme a nakrájíme na menší kostky. Oloupanou cibuli, česnek a očištěný řapíkatý celer jemně…
Bílý chléb nakrájíme na kostičky a na oleji opečeme do křupava. Necháme zchladnout.Oloupanou okurku nakrájíme na kostičky, na stejně malé kostičky nakrájíme i papriku,…
Rajčata překrojte na polovinu. Položte je na plech řezem nahoru, posypte natrhanými lístky bazalky a plátky česneku, vše zalijte olivovým olejem a dejte na hodinu a půl…
Předehřejte si troubu na 190°C. Pekáček či zapékací nádobu vyložte pečícím papírem (nebudete pak muset pekáč moc čistit). Rajčata zvolte opravdu zralá (domácí jsou…
1) V misce smícháme prvních 9 ingrediencí a necháme chvíli uležet v ledničce. 2) Rajčata a avokádo (oloupané) si nakrájíme na kostičky, dáme do misky a zalijeme…
Klobásku rozdělíme na 4 díly, zavineme je do pevných šneků a spíchneme krátkou grilovací jehlou (lze použít i špejli, nejlépe s hrotem, ale tu před propichováním…
Uvaříme malé brambory ve slupce (asi10 minut). Nakrájíme kapii na kousky, brambory scedíme a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Přidáme nakrájenou kapii. Postříkáme…
Řepu omyjeme pečlivě zabalíme do alobalu pomazaného olivovým olejem. Pečeme v troubě na 180 stupňů cca hodinku. Necháme vychladnout a nakrájíme, pak vaříme na mírném…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami