Bramborová pita
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 151 kJ / 992 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,36 g |
Tuky | 16,12 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 259 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 163,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dufam,že je to lepšie napisane pa
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 4. 2011 14:02
JO,MOJE ZLATÝ HOLKY.POŘÁD SE SNAŽÍME O POŘÁDNOU PITU JAKOU JSEM JEDLA 6LET V CHORVATSKU,PRAVÁ A UŽASNÁ KROMPIRAČA A OD MLETÉHO hovězího MASÍČKA (burek)nejde to a nejde,pořád ji máme tvrdou,manžel se dnes snažil ale opět au,tvrda jak šutr.a to je chorvat.no nic,máme smulu.
5. 2. 2009 13:18
jde jasně o Fillo těsto, dá se koupit v Makru - krabička jako pečící papír, váha 450 g, uvnitř mnoho listů maličkov větších než velký pekáč na koláč. Dováží ho z Řecka Mediterran Land s.r.o.Praha 2. V Praze se dá koupit v řeckém obchodě v Radhošťské, u Arabů v Myslíkově ulici u Karlova náměstí, anebo v CIPA v Praze 5.
24. 10. 2008 15:22
žienky taka som ako popletene, robim take chyby pri pisani ospravedlnujem sa.Takže v praci hovorim slovinsky a som origoš slovenka dufam,že je to už ok pa
24. 10. 2008 14:47
Žienky moje je mi fakt luto,že som Vam zamotala hlavu. Ja som to napisala raz dva ako robim,lebo už mam s tym prax. Tak ja tento recept hned upravim,aby ste lepšie rozumeli.ok
A ja už mam tie jazyky pokomolene
s detmi hovvorim slovensky, s mužom srbsky a v paci slovinsky a sem tam naše narečie![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
inak som origoš sloveska z Humenneho len som tu už dlhšie tak som pozabudala vela vela...
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-( :-(](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/17.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
24. 10. 2008 08:42
maris...chvalabohu....v nemecku ho dostat....je uz vyvalkane a je o nieco hrubsie, ako vyvalkane listkove. preto som odhodlana tento recept vyskusat.
btw....damy nemohli by ste sem vlozit recept na klasicke *strudlove*
cesto fillo?
btw....damy nemohli by ste sem vlozit recept na klasicke *strudlove*
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
24. 10. 2008 07:57
Já bych podle fotek taky řekla, že je to těsto fillo. To máme smůlu, protože se tady běžně nekoupí
![:-( :-(](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/17.png)
24. 10. 2008 07:28
Ještě dodatek: když si kliknete na jednotlivé fotografie, pod jednou je, že ji jedí samotnou, ale může se použít i jako příloha k masu![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![:yes: :yes:](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/28.png)
24. 10. 2008 07:25
Pokud Marjanna žije ve Slovinsku, to těsto může být i fillo, zdá se mi hodně tenké oproti jinému štrůdlovému. I když by lístkové být také mohlo. Já patřím do generace, která se slovenštinu učila ve škole, dokonce byla součástí maturitních otázek. Je pravda, že ji už nemám tak naposlouchanou jako dříve, ale s ostatními slovensky psanými příspěvky tady nemám problém...až tohle mě zmátlo
Počkám si na přetlumočení![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
![;-) ;-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
![:-* :-*](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/19.png)
24. 10. 2008 07:00
Zlé to určite nie je, ale pita to tiež nie je
Pita je arabský chlieb , placka z chlebového cesta, ktorá má vo vnútri priestor, do ktorého sa dáva šalát, paradajky, olivy, humus, baklažánová nátierka, tahina, alebo mäso. Pozri http://www.siarsky.ch/index/sk-1034-81-1018-0.html
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
23. 10. 2008 23:19
no pozerala som to na webe...pita je v preklade chlieb. Takze ono to nebude mat asi velmi vela spolocne s nejakym slanym zavinom. Plnka je napln, takze tie postruhane zemiaky, spojim s vajickami a ochutim koreninami. listkove cesto potrieme tukom, polozime napln, zrolujeme, poukladame na pekac a povrch potrieme znovu olejom. po tom hodinovom upeceni, vytiahneme, potrieme kyslou smotanou, alebo jogurtom, prikryjeme alobalom, aby to dobre vsiaklo a zaviny zmakli. po vychladnuti podavat s kopcekmi kysl. smotany, alebo jogurtu.
uz len preto to urobim, aby som zistila ako to chuti, pride mi to skor ako priloha na zajedanie, nejakeho masoveho jedla....no uvidime....davam do oblubenych na vyskusanie.
uz len preto to urobim, aby som zistila ako to chuti, pride mi to skor ako priloha na zajedanie, nejakeho masoveho jedla....no uvidime....davam do oblubenych na vyskusanie.
23. 10. 2008 23:13
Vybusna slovenština je mi blízká,jako čeština,kdysi jsem raději četla slovensky,když jsem si mohla vybrat-např.Čachtickou paní a v kombinaci se slovinštinou je ještě úžasnější.
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
23. 10. 2008 23:00
Chápu to správně, že vezme listové těsto, na to dá tu "plnku" z brambor a upeče. Já bych tam ale stejně dala nějakou klobásku nebo uzené masíčko. já jsem "masorád".
![:-p :-p](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/6.png)
23. 10. 2008 22:56
no preclik...ona de facto komoli spisovnu slovencinu, pretoze hovori narecovou, zrejme sa naucila hovorit od rodicov a s nimi rozprava tak ako sa naucila, v slovinsku sa spisovne nema kde naucit..No...ale sme sa krasne porozpravali o marjanne ubohej bez nej, co?
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
23. 10. 2008 22:52
No jo, to je něco jiného.
Slovenštinu mám ráda, ale je pravda, že v Česku se už moc neslyší - bohužel.
Marjanne se omlouvám, já myslela, že komolí slovenštinu. Tak jí prosím bvybusna pomoz. Díky.
![:-8 :-8](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/9.png)
![:-( :-(](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/17.png)
![:-)) :-))](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
23. 10. 2008 22:44
jaj...teraz som sa docitala, ze marjanna je slovinka...tak preto...pravdepodobne ma slovenskych rodicov...typovala by som, ze skor prarodicov, pretoze hovori takou starou slovencinou, resp. takou hovorovou ale sranda, ze ja tomu volako rozumiem. a preto sa mi tie recepty od marjanny zdali take ine, ako z ineho kraja...no pre vas ceske damy, verim, ze to bude trochu oriesok
nemozem si pomoct, ale to ako marjanna pise mi pride strasne take ludske, take mile.![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
skusim sa na marjannu nakontaktovat a aby sme ten recept upravili do spisovnej slovenciny.
btw....ja ked sa rozohnim, tak tiez pouzijem take slova, ze mam schranku plnu otazok, ze co to preboha je....tak nam to prepacte
clovek si volako neuvedomuje, ze vy tu slovencinu pocujete omnoho menej ako my cestinu.
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
![:-D :-D](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/24.png)
skusim sa na marjannu nakontaktovat a aby sme ten recept upravili do spisovnej slovenciny.
btw....ja ked sa rozohnim, tak tiez pouzijem take slova, ze mam schranku plnu otazok, ze co to preboha je....tak nam to prepacte
![:-) :-)](https://static.toprecepty.cz/design/img/illust/emoticons/24/1.png)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Losos se zeleninou v papilotě
Přidáno před 13 hodinami
Mirabelková marmeláda z varného mixéru
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový koláč z pánve
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová libečková polévka
Přidáno před 17 hodinami
Lilek s fazolkami a rajčátky
Přidáno před 19 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Cukeťák II
kittygamer uvařila před 4 hodinami
Cuketové Míša řezy
zdenatumova@email.cz uvařila před 6 hodinami
Pasta s krevetami, česnekem a rajčaty
Mirkaduskova uvařila před 6 hodinami
Pečená rajčata ve vlastní šťávě
Mikik uvařila před 6 hodinami
Uzená kuřecí stehna na červené cibuli se žampiony
skopek uvařila před 6 hodinami
Sušenky z ovesných a pšeničných vloček
speedfilip uvařila před 7 hodinami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
mares-mikulas uvařil před 8 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Lunka uvařila před 9 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
Czaryfuk uvařila před 10 hodinami
Lívance II.
kachlicka77 uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: humus recept pita recept bramborová pita fillo těsto těsto fillo chorvatská pita řecký humus tahína recept filo těsto humus jidlo pita recepty štrudlové těsto filo těsto koupit pita arabsky humus humus arabské jídlo arabske jidlo recepty recept humus tahina štrudlove cesto
Suroviny: brambory, vejce, vegeta, sůl, pepř mletý, těsto štrůdlové, olej, jogurt bílý, smetana
Bramborová pita
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYkQ
18 názorů