Krkovice na podestýlce

yanull Kuchařka: yanull

Vepřové maso 2 názory

Suroviny

plátky krkovice dle počtu strávníků
6 středních cibulí
5 stroužků česneku
několik větviček čerstvé majoránky
sůl, mletý bílý pepř
sójová omáčka
kmín
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici, pokud je v celku, nakrájíme na plátky, nařízneme okraje, ale nenaklepáváme. Každou osolíme, jemně poprášíme mletým pepřem a pokapeme sójovou omáčkou, kterou následně polévkovou lžící rozetřeme po celém plátku masa. Posypeme kmínem a necháme odležet.

  2. Během této doby oloupeme cibule a česnek. Obojí nakrájené vložíme na připravený plech. Na tuto podestýlku narovnáme plátky krkovice, velmi mírně podlijeme a přikryté dáme péci, ale jen na 120-150 °C. Během pečení jednou otočíme.

  3. Pomalým pečením jsou plátky masa pěkně měkké, šťavnaté a nasáklé šťávou cibule a česneku.
    Příloha jsou brambory v jakékoli úpravě, ostatní záleží na tom, na co máte chuť. Jen si nezapomeňte přidat na talíř rozpečenou cibulovo-česnekovou podestýlku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Krkovice na podestýlce

  • yanull yanull(autor receptu)

    Eja57: Také používám dost často ruce jako pracovní nástroj, ale při této činnosti byla lžíce rychlejší ;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Té podestýlky hoooooodně,ta bude moc dobrá:yes:
    ( Jsi mne pobavila tou lžící...já považuji ruku při některých kuchyňských akcích za nejlepšího pomocníka, tady určitě... ale znám hodně lidí, kteří tu lžíci...já před přidáním majonézy míchám rukama i bramborový salát....)

    Odpovědět