

Kuřecí křidélka na asijský způsob
4 porce Drůbeží maso 15 názorů
Suroviny
- 10 kuřecích křidélek
- 100 ml sójové omáčky (5 lžic husté sladké + 5 lžic klasické)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mletého zázvoru
- kousek celé skořice
- 3 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce solamylu
- 1 bobkový list
- sůl
Postup přípravy receptu
Křidélka rozdělíme v kloubech na tři části.
Dáme vařit dostatečné množství vody, kterou osolíme. Uvedeme k varu, vložíme křidélka a povaříme je 5-10 minut.
Vyndáme masitější části, špičky křidélek ponecháme ve vroucí vodě, přidáme bobkový list a necháme vývar táhnout na nejnižší teplotě.
Horká křidélka ihned vložíme do misky se sójovou omáčkou a přiklopíme.
Necháme nejméně hodinu marinovat, přičemž miskou občas protřepeme a křidélka pootočíme.
Mezitím nasekáme cibuli a česnek najemno a troubu předehřejeme na 200°C.
V pánvi (nejlépe celokovové, aby se posléze dala vložit do trouby) rozpálíme olej, vložíme okapaná křidélka, opečeme je ze všech stran, přidáme cibuli a česnek, orestujeme a zalijeme zbylou sójovou omáčkou z misky a takovým množstvím vroucího kuřecího vývaru, aby bylo maso téměř ponořené.
Přidáme zázvor a celou skořici a vložíme do trouby.
Za polévání a otáčení masa pečeme 30-40 minut.
Pánev vyndáme, maso vyjmeme a udržujeme teplé. Solamyl rozmícháme v malém množství vody a postupně ho vléváme do pánve s vroucí šťávou, dokud nezhoustne.
Podáváme s pečivem, které si strávník namáčí v omáčce.
Poznámka
Pokrm jsem poprvé ochutnala u kamarádky, získala recept a dnes sama realizovala.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 669 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Kuřecí křidélka na asijský způsob
-
chocolate: ...díky, polévka musí být taky výborná.
-
Tom Beyk: Eliz uz sem bohuzel nechodi, tak si dovolim pridat jeji recept na polevku, kde prave spicky z kridel vyuziva.
https://www.toprecepty.cz/recept/21361-divoky-vyva... -
Mám kilo křidýlek v mrazáku a hledal jsem nějaký pikantní recept na křidélka a ejhle...tenhle je asi co jsem hledal.
Zítra asi vyzkouším. Jen by mě ještě zajímalo co potom děláš s těmi špičkami ve vývaru. -
přesně mé oblébené chutě
-
-
Krásné a moc jedlé foto
+12
-
-
Krásně voňavý receptík
-
Nonya:jj, tuhle směs mají v Lídlu, mám ji
-
Bod odo mna,
ja bezne nekupujem -nepouzivam zmes korenia ale na podobne davam ( mam) staru Cinsku zmes ktora sa vola 5 koreni (fenykl, hřebíček ,skořice,badyán a Szechuansky pepř). -
že já sem po půlnoci vlezla
-
Moc děkuji za bodíky a tobě, Ivet
, za pochvalu. Až se červenám, ale je to pro mě skutečně velká pocta, jestli někoho třeba inspiruju. V tomto případě ovšem patří pochvala mojí kamarádce Martině, která mi recept předala...
-
Nadhera
Chutove poharky se rozebehly na plne obratky
-
-
Hned bych se zakousla. Eli, máš výborné recepty
a překrásné fotky
Jsi velkou inspirací. Tvoje recepty nejsou tuctové a já Ti za ni děkuji.
Abych nezapomněla....samozřejmě máš ode mně první bodík