

Marinovaný vepřový bok
Suroviny 4 porce
- 8 plátků z vykostěného libovějšího vepřového boku
- sůl
- marináda:
- 100 ml sherry
- 3 lžíce třtinového cukru
- 3 stroužky česneku
- 2 cm čerstvého zázvoru
- 4 lžíce rajského protlaku
- 80 ml sójové omáčky
- 1 lžíce dijonské hořčice
Postup přípravy receptu
Cukr a sherry nalijeme do kastrůlku a zahříváme, až se cukr rozpustí.
Přidáme prolisovaný česnek a zázvor a vaříme 10 minut. Poté přidáme rajský protlak, sójovou omáčku a hořčici, prošleháme a při promíchávání vaříme ještě 5 minut.
Marinádu necháme vychladnout a naložíme do ní osolené plátky bůčku. Necháme marinovat 2 hodiny či přes noc. Troubu předehřejeme na 200°C a vložíme do ní pekáček s masem a marinádou. Zapečeme asi 10 minut, podlijeme trochou horké vody, snížíme na 180°C a pečeme asi hodinu. Podáváme s pečivem.
Poznámka od kuchařky
Podle časopisu Albert, mírně upraveno.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Marinovaný vepřový bok
-
Moc krásně vypadající bašta
+15
-
No, rumem asi ne...
Sherry je silné víno, které několik let zraje v dřevěných sudech a má větší podíl alkoholu. Možná bych ho nahradila portem, možná martini...možná i koňakem (v menším množství). Ale nevím, proč ho vlastně nahrazovat...
-
jarmilus: asi rumom...
-
dá se sherry něčím nahradit?
-
Elí, tak to bude skvělé masíčko a já ho přímo cítím v ústech
Dávám ti 14.bodík to je jasný-(jen si oprav v surovinách ten třtinový cukr, máš tam třitovej a ten já neznám
-
jednomu se sbíhají sliny - dvoubarevné maso je báječné
-
-
Zapomněla jsem dát bodíka
-
Eliza:Jo, máš krásné papání,ale my radši toto,ale ten brokolicový salát je sytý a moc zdravý i pro rodiče,hodně vitamínů a chleba k tomu a odpadneš,
také i zdravá změna,ale saláty jsou na večeře moc zdravé Eli,moc chutnal tady manželovo kolegům, snědli vše a že to jsou chlapi
-
mňam, dala bych si hned
jednou za čas bůček neuškodí
-
Zdravé bílé maso prorostlé červeným, ale pěkně nafoceno
-
A také bych podotkla, že je i možná trestné dávat takové recepty veřejně, protože mé chuťové buňky pořádají revoluci a já když na to koukám večer po práci, tak co s tím pak mám asi dělat????
Na to už mi nikdo recept nenapíše, co
-
, já jsem si říkala, že pár lidí napadne, jak to stravování máme masové poslední dobou...
Ale vysvětlím - máme na bytě rodiče, kteří se stěhují ze starého bytu do nového...asi pět ulic od sebe...a my jsme na půl cesty. Na chalupě je už nevlídno, tak jsou s námi. A tatínka bych nějakou brokolicí, kuskusem, nebo nedejbože salátem nepoctila...
takže proto. No, dnes večer se přesouvají do nového, tak si odlehčíme na stravě...
Ale i tak jsem k večeři většinou dělala saláty (včera s mozzarellou) nebo lehké těstoviny.
Děkuji za body receptu. -
Moc pěkný bůček
bůček mám moc ráda
-
tak dietní to nebude, ale o to lepší
vypadá to velmi, velmi žravě
, krásné ingredience, ještě hezčí obrázky