Marinovaný vepřový bok

Eliza Kuchařka:

4 porce Vepřové maso 16 názorů

515

Suroviny

8 plátků z vykostěného libovějšího vepřového boku
sůl
marináda:
100 ml sherry
3 lžíce třtinového cukru
3 stroužky česneku
2 cm čerstvého zázvoru
4 lžíce rajského protlaku
80 ml sójové omáčky
1 lžíce dijonské hořčice
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cukr a sherry nalijeme do kastrůlku a zahříváme, až se cukr rozpustí.

  2. Přidáme prolisovaný česnek a zázvor a vaříme 10 minut. Poté přidáme rajský protlak, sójovou omáčku a hořčici, prošleháme a při promíchávání vaříme ještě 5 minut.

  3. Marinádu necháme vychladnout a naložíme do ní osolené plátky bůčku. Necháme marinovat 2 hodiny či přes noc. troubu předehřejeme na 200°C a vložíme pekáček s masem a marinádou. Zapečeme asi 10 minut, podlijeme trochou horké vody, snížíme na 180°C a pečeme asi hodinu. Podáváme s pečivem.

Poznámka

Podle časopisu Albert, mírně upraveno.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 20 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marinovaný vepřový bok

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Moc krásně vypadající bašta:-K+15:-p:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    No, rumem asi ne...:-* Sherry je silné víno, které několik let zraje v dřevěných sudech a má větší podíl alkoholu. Možná bych ho nahradila portem, možná martini...možná i koňakem (v menším množství). Ale nevím, proč ho vlastně nahrazovat...;-)

    Odpovědět

  • smukoo smukoo

    jarmilus: asi rumom...

    Odpovědět

  • jarmilus jarmilus

    dá se sherry něčím nahradit?

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Elí, tak to bude skvělé masíčko a já ho přímo cítím v ústech:-p Dávám ti 14.bodík to je jasný-(jen si oprav v surovinách ten třtinový cukr, máš tam třitovej a ten já neznám:-D

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    jednomu se sbíhají sliny - dvoubarevné maso je báječné:yes::-D

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Zapomněla jsem dát bodíka:-K:-K

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Eliza:Jo, máš krásné papání,ale my radši toto,ale ten brokolicový salát je sytý a moc zdravý i pro rodiče,hodně vitamínů a chleba k tomu a odpadneš,:-)také i zdravá změna,ale saláty jsou na večeře moc zdravé Eli,moc chutnal tady manželovo kolegům, snědli vše a že to jsou chlapi:-K:-K;-)

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p mňam, dala bych si hned:yes: jednou za čas bůček neuškodí;-):-K

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Zdravé bílé maso prorostlé červeným, ale pěkně nafoceno:yes:

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    A také bych podotkla, že je i možná trestné dávat takové recepty veřejně, protože mé chuťové buňky pořádají revoluci a já když na to koukám večer po práci, tak co s tím pak mám asi dělat???? :-// Na to už mi nikdo recept nenapíše, co :-?:-?:-D:-D

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    :-8:-D:-D, já jsem si říkala, že pár lidí napadne, jak to stravování máme masové poslední dobou...;-) Ale vysvětlím - máme na bytě rodiče, kteří se stěhují ze starého bytu do nového...asi pět ulic od sebe...a my jsme na půl cesty. Na chalupě je už nevlídno, tak jsou s námi. A tatínka bych nějakou brokolicí, kuskusem, nebo nedejbože salátem nepoctila...;-)takže proto. No, dnes večer se přesouvají do nového, tak si odlehčíme na stravě...:-)) Ale i tak jsem k večeři většinou dělala saláty (včera s mozzarellou) nebo lehké těstoviny.
    Děkuji za body receptu.:-K

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Moc pěkný bůček;-)bůček mám moc ráda:yes::yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    tak dietní to nebude, ale o to lepší:-8:-8 vypadá to velmi, velmi žravě:-8:-p:-D:yes::yes:, krásné ingredience, ještě hezčí obrázky:-):-K:yes:

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo