Fazolová polévka s uzeným masem
Recept ještě nebyl hodnocenTato hustá a sytá polévka krásně voní po uzeném mase a libečku. Připravíme ji z fazolí a uzených žeber, které vaříme v tlakovém hrnci. Polévku dochutíme česnekem a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tato hustá a sytá polévka krásně voní po uzeném mase a libečku. Připravíme ji z fazolí a uzených žeber, které vaříme v tlakovém hrnci. Polévku dochutíme česnekem a…
Čočka je pro naše tělo velmi prospěšná. Pokud ji nechcete připravovat jen tradičně na kyselo, vyzkoušejte tuto variantu s kořenovou zeleninou a zakysanou smetanou. Je…
Tuto lahůdku jako z restaurace zvládne i kuchařský amatér, nepotřebuje žádné složité marinování ani dlouhou přípravu. Stačí jen lehce osolit, potřít olejem a dát péct s…
Změklé máslo utřeme se sardelovou pastou. Porce kapra mírně osolíme, opepříme a položíme do pekáče. Na kapra neneseme máslo, utřené se sardelovou pastou a posypeme…
Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle do světle zlatova, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme, přidáme hladkou mouku a opět osmahneme…
Muchomůrka růžovka neboli masák je u nás hojně rostoucí jedlá houba, která svou chutí hravě nahradí maso, a tak se hodí do gulášů a omáček. Vyzkoušejte z ní uvařit…
Candát patří mezi ryby s velmi jemným masem, které má příjemnou chuť. V tomto receptu najdete inspiraci na jeho přípravu na grilu. Jednotlivé kousky candáta stačí obalit…
Med tak nějak k masu a grilování patří. Dokonale zjemní chuť a rozvine svoji sladkost. Smíchejte jej s dalšími surovinami a doplňte jím plátky vepřového masa na grilu.…
Šlehané biftečky jsou prostě úžasné. Každý kousek je tak jemný a chutný, že se vám budou rozplývat na jazyku. Podávejte je obložené zeleninou, s opečenými bramborami a…
Rozřežeme prsíčka na větší plát a naklepeme, aby se roládky lépe rolovaly. Necháme odpočinout a mezi tím připravíme nádivku.Do mletého masa přidáme všechny ingredience…
Kopřiva je skvělou jarní bylinkou, která dodává pokrmům lehký říz a výtečnou svěžest. Připravte z jejích lístků kaši, kterou zabalíte do vepřové kýty spolu s vařenými…
Vynikající polévka ze zeleného hrachu s netradičními špekovými noky vás krásně zahřeje a dobé zasytí. Polévku můžete podávat jako jeden ze slavnostních chodů a určitě…
Milovníci aromatických tvarůžků zbystřete! V tomto receptu je skvěle využíjete. Jednoduchá směs na topinky s žampiony a paprikou bude dobře chutnat jako rychlé pohoštění…
Kapr podávaný s voňavým kmínovým máslem a lehkým bramborovým salátem je lehčí alternativou ke klasické štědrovečerní úpravě. Jednoduchá příprava nechá vyniknout chuti…
Tato šťavnatá sekaná se obejde bez mouky, takže je vhodná i pro nízkosacharidové stravování. Kombinace kuřecího masa, sýra, slaniny a ovesných vloček jí dodává plnou…
Tato šťavnatá sekaná se obejde bez mouky, takže je vhodná i pro nízkosacharidové stravování. Kombinace kuřecího masa, sýra, slaniny a ovesných vloček jí dodává plnou…
Plněné bramborové knedlíky jsou lahůdkou, kterou nikdy neodmítneme, ať jsou plněné čímkoli. Směs škvarků a a hub je neodolatelná sama o sobě, což teprve, naplníme-li jí…
Chystáte oslavu a přemýšlíte, čím překvapit své hosty? Vyzkoušejte tyto paštičky s lososovou pomazánkou. Snadno je připravíte z již rozváleného listového těsta, takže…
Krémové a chutné rizoto nemusí být náročné na přípravu. Příkladem je toto houbové rizoto, které dokáže připravit i začátečník. Důležité je dodržet kroky s přiléváním…
Pohankové karbanátky s houbami jsou lahodnou a zdravou alternativou klasických masových jídel. Pohanka dodá vlákninu a minerály, houby zase bohatou chuť a bílkoviny.…
Jednoduchý, ale dokonale chutný! Křupavý toast, zlatavé vejce a voňavá anglická slanina tvoří trojici, která vás ráno postaví na nohy. Připravte si snídani jako z…
Pokud stále přemýšlíte, co připravit ke svátečnímu obědu, telecí pečeně je skvělou volbou. Mandlová krusta s česnekem maso skvěle dochutí a výsledkem je výtečný pokrm,…
Pokud si čas od času chcete dopřát nějakou specialitu z vepřového masa, zkuste upéct plněný bůček. Náplň s mletého masa je proložena klobáskou, mrkví a okurkou, takže na…
Báč s vinnou klobásou je lahodná kombinace tradičního zapečeného bramborového těsta a šťavnaté vinné klobásy. Tento rustikální pokrm spojuje jemnou chuť brambor se…