Rychlá prdelačka
Klasickou zabijačkovou polévku si můžete připravit i mimo zabijačku tak, že do cibulového základu přidáte jelítkový prejt. Pak už jen polévku dochutíte česnekem a majoránkou a přidáte uvařené kroupy.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 394 kJ / 2 484 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,84 g |
Tuky | 143,95 g |
Vláknina | 36,14 g |
Cholesterol | 527 mg |
Sodík | 4,11 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 222,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dáme vařit ječné kroupy dle návodu na obalu.
Krok 2: Na sádle osmažíme nadrobno oloupanou a nakrájenou cibuli a přidáme jelítkový prejt. Když se rozpustí, přidáme nakrájený nebo prolisovaný česnek, v dlaních promnutou majoránku a zalijeme 1 l vody.
Krok 3: Uvařené a propláchnuté kroupy zamícháme do polévky. Na závěr polévku osolíme a opepříme dle chuti.
Krok 4: Podáváme ozdobené nasekanou jarní cibulkou.
Zveřejněno 14. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlá prdelačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD6Rl
Moje poznámka
Rychlá prdelačka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD6Rl
Nejnovější recepty
Domácí likér z ledových kaštanů
Přidáno před 1 hodinou
Vánoční šišky - nepečené
Přidáno před 5 hodinami
Kuskus s řepou a kozím sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Šlehačková bábovka s kakaem a jablkem
Přidáno před 8 hodinami
Líní lední medvědi
Přidáno před 9 hodinami
Polévka s noky a těstovinami
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Kuřecí řízky z horkovzdušné fritézy chutnají perfektně: Křupavost zaručí vylepšený trojobal, křehkost jogurt
Kdy dát potraviny do studené vody a kdy použít tu vroucí? Na velikosti v tomto případě opravdu záleží
Koláčové dobroty od Marcely: Pracny podle bábinky voní kořením a citronovou kůrou. Dokonalé jsou i díky obalení v kakau
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboráky
vdusik@volny.cz před 58 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DomiArty před 1 hodinou
Lehký maďarský guláš
MiraBar před 1 hodinou
Domácí kmínový chleba
MildaJansa před 1 hodinou
Zelný salát s pomerančem
Sahula před 2 hodinami
Mleté vepřové na způsob kebabu
radekfiala před 3 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Janhajtman před 4 hodinami
Dušené hlávkové zelí
Benetka před 5 hodinami
Dvoubarevná buchta s pudinkovo-tvarohovým krémem
Balalajka13 před 6 hodinami
Zapečené gnocchi se zelím kyselým
Kody74 před 6 hodinami
Suroviny:
prejt,
sádlo,
cibule,
kroupy ječné,
česnek,
majoránka,
cibulka jarní,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (6)