Zadělávané bedly
Bedly jsou oblíbené houby, které často připravujeme jako řízek. Tentokrát je připravíme zadělávané v chutné kombinaci s vínem a smetanou. K bedlám podáváme opečenou pancettu.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 858 kJ / 444 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,00 g |
Tuky | 31,72 g |
Vláknina | 6,16 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 52 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 17,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bedly očistíme a nakrájíme je na plátky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky, česnek na plátky.
Krok 2: V hlubší větší pánvi orestujeme na másle cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme česnek a krátce jej opečeme. Poté do pánve přidáme bedly, majoránku a sůl. Krátce orestujeme asi 3 minuty a poté bedly podlijeme vínem. Vše opékáme, dokud se alkohol nevyvaří.
Krok 3: Do pánve vlijeme smetanu. Možná jí bude třeba o trochu víc podle toho, jak velké bedly jsme použili. Za občasného promíchání vaříme na středním plamenu do změknutí hub. Mezitím na pánvi opečeme na proužky nakrájenou pancettu.
Krok 4: Bedly na závěr dochutíme solí, pepřem a trochou citronové šťávy a podáváme je s uvařenou rýži, těstovinami nebo s chlebem a pancettou.
Zveřejněno 27. 9. 2024 18:03
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zadělávané bedly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPmLP
Moje poznámka
Zadělávané bedly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPmLP
Nejnovější recepty
Hukvaldský vepřový závitek
Přidáno před 9 hodinami
Kakaová žemlovka s tvarohem a jablky
Přidáno před 16 hodinami
Babiččiny masové placičky
Přidáno 14. 10. 2024 18:09
Brownies s červenou řepou
Přidáno 14. 10. 2024 18:01
Krémová omáčka s kuřecím masem a těstovinami
Přidáno 14. 10. 2024 17:44
Nepečený Lotus cheesecake s tvarohem
Přidáno 14. 10. 2024 17:42
Přečtěte si
Nejnovější články
Zelný salát podle ČSN: Klasický hospodský salát bude mít tu správnou chuť jako před lety díky jednomu triku
Je tu Zimní Apetit piknik: Nechte vařečky odpočívat a vyrazte na oblíbený festival chutí!
Drožďová polévka zasytí a skvěle chutná: Hotovou ji máte do půl hodiny, přijde na pár korun a zvládne ji opravdu každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí s brambory, cuketou a žampiony
KatuleF před 42 minutami
Kuřecí řízečky v pařížském těstíčku
KatuleF před 43 minutami
Provensálská polévka s bílými fazolemi a bylinkami
KatuleF před 44 minutami
Katův šleh po mém
KatuleF před 46 minutami
Roštěná na cibuli
KatuleF před 47 minutami
Gulášová polévka z mletého masa
KatuleF před 48 minutami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
KatuleF před 50 minutami
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
KatuleF před 51 minutami
Kuřecí stehenní řízky na jižanský způsob
KatuleF před 53 minutami
Kuřecí kousky v sýrovém těstíčku
KatuleF před 54 minutami
Suroviny:
houba bedla,
máslo,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
česnek,
šťáva citronová,
víno bílé,
smetana,
pancetta
Komentáře (1)