Kachní stehna s jablky a rozinkami
Šťavnatá pečená kachní stehna se skvěle hodí jako oběd ve sváteční dny. Výborné kachní maso si dobře rozumí i se sladkými chutěmi, proto ho podáváme s pečenými jablky a šťávou ochucenou rozinkami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 252 kJ / 1 016 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,67 g |
Tuky | 10,51 g |
Vláknina | 25,20 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 36 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 187,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kachní porce osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Mírně podlijeme vodou, přikryjeme a dáme péct do trouby předehřáté na 170 °C.
Krok 2: Po hodině pečení odebereme z pekáče přebytečný tuk, kachnu lehce posypeme majoránkou a do výpeku vložíme jablka nakrájená na osminky.
Krok 3: Vrátíme do trouby a pečeme již nezakryté dalších 45 minut.
Krok 4: Rozinky zalijeme horkým vínem a necháme 10 minut bobtnat.
Krok 5: Na másle rozpustíme cukr, zalijeme vínem s rozinkami a přidáme několik lžic výpeku z kachny. Promícháme a přivedeme k varu. Ochutíme špetkou soli, ztlumíme teplotu a necháme zredukovat na hustší šťávu.
Krok 6: Kachnu upečenou dozlatova podáváme s jablky, rozinkovou omáčkou a bramborovým knedlíkem.
Zveřejněno 25. 9. 2024 16:01
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kachní stehna s jablky a rozinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk05y
Moje poznámka
Kachní stehna s jablky a rozinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk05y
Nejnovější recepty
Stříhaný závin s arašídovou pomazánkou a sušenými jahodami
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvovo-banánový dort
Přidáno před 5 hodinami
Podzimní rizoto
Přidáno před 17 hodinami
Kořeněný koláč s dýní
Přidáno před 19 hodinami
Kapustičky se zázvorem a česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Slané dýňové muffiny
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejznámější české odrůdy brambor: Na salát se hodí luxusní Annabelle, do těsta Lilly. A které jsou vynikající jako příloha?
Mojmír I.: První vládce Velkomoravské říše měl na talíři vepřové z volně pobíhajících prasat a jídlo zapíjel moravským vínem
Vojtěch Vrtiška, vítěz Peče celá země, vydává unikátní kuchařku: Každý recept je tam ve dvou verzích, snazší a těžší, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makové řezy s podivným názvem Čuč na drát
Marta D před 1 minutou
Řízky z mletého masa
Marta D před 9 minutami
Karlovarské knedlíky - velmi dobré
zujali před 9 minutami
Hříbkové rizoto (Risotto ai funghi porcini)
JakubSe před 40 minutami
Španělské ptáčky
Jitule82 před 52 minutami
Kuřecí maso na způsob tikka masala
Lucie1001 před 1 hodinou
Rýže dušená v troubě
vaclavagregrova před 1 hodinou
Segedínský guláš
RabaRoman před 1 hodinou
Zapečené kořeněné masové koule se smetanovou omáčkou
Lisa444 před 1 hodinou
Suroviny:
stehno kachní,
sůl,
pepř mletý,
jablko,
majoránka,
rozinky,
víno bílé,
máslo,
cukr
Komentáře