Plněné žampióny zeleninou
Čas od času není od věci připravit si oběd bez masa. Zapečené žampióny, plněné zeleninovou směsí a sýrem, jsou plné chuti a můžete je podávat jako samostatný pokrm nebo také jako přílohu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 232 kJ / 295 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,98 g |
Tuky | 1,90 g |
Vláknina | 31,03 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 75 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 35,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze žampiónů odstraníme nožičky, hlavičky oloupeme. Pórek nakrájíme na tenká kolečka, papriku na droboučko, rajčátka na menší kousky, nožičky žampiónů na plátky.
Krok 2: V kastrůlku rozpálíme lžíci tuku. Vše, kromě hlaviček, dáme do kastrůlku velmi pomalu smažit. Okořeníme pepřem a kořením. Občas přikápneme vodu.
Krok 3: Mezitím vymažeme pekáček tukem a naskládáme do něj jednu hlavičku žampiónu vedle druhé. Camembert nakrájíme na plátky.
Krok 4: Do téměř orestované zeleniny, těsně před vypnutím, vmícháme hrst strouhané goudy. Směs rozdělíme stejnoměrně do kloboučků a překryjeme polovinou plátku camembertu.
Krok 5: Pekáček vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 180 °C zhruba 25 minut.
Krok 6: Podáváme s vařenými brambory, rýží, skleněnými rýžovými nudlemi nebo hranolky.
Zveřejněno 2. 10. 2024 11:56
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněné žampióny zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr6JR
Moje poznámka
Plněné žampióny zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr6JR
Nejnovější recepty
Krémová polévka z pečené dýně se zázvorem, chilli a parmezánem
Přidáno před 1 hodinou
Zeleninové palačinky plněné masem
Přidáno před 3 hodinami
Smetanový koláč
Přidáno před 4 hodinami
Plněné bedly mletým masem
Přidáno před 18 hodinami
Chacharský kočičák
Přidáno před 19 hodinami
Guláš z plece a vepřových kůží
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vítěz MasterChef Česko Honza Albrecht si zavaří po boku Jana Punčocháře a ještě se sklenkou v ruce
Nekynuté šátečky s tvarohem jsou křehké a lahodné. V těstě je sice droždí, ale fígl je ve zpracování
Rajská omáčka podle Pepy Nemravy voní skořicí a zeleninou: Účastník MasterChefa ji dělá netradičně se šťavnatou krkovičkou
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí kousky v česnekovém těstíčku podle Čiriny
f-kikinka před 1 hodinou
Boloňské špagety s mletým masem podle Petry
f-kikinka před 1 hodinou
Křehký jablkový koláč
alenajahod před 3 hodinami
Jablečná buchta s ořechy a rozinkami
31970687 před 5 hodinami
Prosedlá buchta s tvarohem
Jitkazmecka před 15 hodinami
Rýžový nákyp se sušenými švestkami
Vendy-N před 16 hodinami
Budapešťská pomazánka
Lenka Cech před 16 hodinami
Červená řepa se zelím
mili. před 18 hodinami
Sterilovaná paprika s olejem
Lola23 před 18 hodinami
Suroviny:
žampióny,
paprika čerstvá červená,
rajče cherry,
pórek,
pepř mletý,
sýr gouda,
koření,
sůl,
olej,
sýr camembert,
tuk
Komentáře (2)