Panenka na minutku s pečenými brambory a zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenSnad nejoblíbenějším a nejčastěji používanou části z vepřového masa je panenka. Dobře připravená panenka je krásně šťavnatá a hodí se ke slavnostnějším obědu, či večeři.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Snad nejoblíbenějším a nejčastěji používanou části z vepřového masa je panenka. Dobře připravená panenka je krásně šťavnatá a hodí se ke slavnostnějším obědu, či večeři.…
Snad nejoblíbenějším a nejčastěji používanou části z vepřového masa je panenka. Dobře připravená panenka je krásně šťavnatá a hodí se ke slavnostnějším obědu, či večeři.…
Snad nejoblíbenějším a nejčastěji používanou části z vepřového masa je panenka. Dobře připravená panenka je krásně šťavnatá a hodí se ke slavnostnějším obědu, či večeři.…
Maso pokrájíme na porce, osolíme a opepříme. V nádobě, kterou můžeme vložit do trouby, rozehřejeme máslo a necháme rozpustit slaninu, pokrájenou na kostičky. Vložíme…
v misce si připravíme marinádu a nakrájíme si cibuli na kolečka,do nádoby,kterou můžeme uzavřít dáme na dno kolečka cibule,vložíme 2 ks kotlet,zalijeme polovinou…
Maso a slaninu nakrájíme na kostičky, klobásy na kolečka.Vše smícháme (kromě cibule a smetany). Necháme uležet minimálně 2 hodiny (nejlépe ale přes noc).Masovou směs…
Vaječná tlačenka je zpravidla záležitostí období kolem Velikonoc. Upotřebíte výslužku a ještě připravíte skvělou svačinu. Tlačenka je plná zeleniny, šunky, vajíček a vše…
Milovníci těstovin jistě uvítají další tip, jak připravit chutný pokrm. Čerstvý listový špenát, česnek a smetana jsou základem omáčky, která se krásně spojí s…
Zvěřina má méně tuku než jiná masa. Pokud je maso mladé, není potřeba ho nakládat neboli mořit a můžeme ho ihned zpracovávat. V tomto receptu je ke zjemnění masa použito…
Srnčí maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Dáme ho do misky, přidáme lžíci oleje, koření, sůl, vše promícháme a necháme uležet (možno i přes noc). …
Cuketové lodičky, jak jim s oblibou říkají děti, jsou velmi jednoduché na přípravu. Cuketa se naplní pikantní směsí z mletého masa, posype se sýrem a zapeče. Maso…
Pokud potřebujete rychlý a zároveň úsporný oběd nebo večeři, uvařte tahle kolínka s mletým masem. Pokrm je chutný a příprava velmi jednoduchá. Tuhle večeři stihnete…
Kostky hovězího masa, doměkka upečené v jednom pekáčku společně s cibulí, žampiony a hráškem a podlité červeným vínem, se doslova rozplývají na jazyku. Hovězí dušené v…
Jednohubky připravené z plátků rohlíků, kousku okurky a sýrovo-česnekové rolády se šunkou jsou perfektním slaným pohoštěním. Krásně vypadají, jsou snadné na přípravu a…
Sýrová polévka krásně zasytí a ohřeje. Neplatí tu ale pravidlo, že čím víc sýra, tím líp, protože zase nechceme vytvořit polévkové fondue. Pochutnejte si na ní s…
Nejsou řezy jako řezy. Pro milovníky slaných pochutin tu máme tip na salámové řezy. Základ tvoří měkký salám s kapií nastrouhaný nahrubo a doplněný o koření, pikantní…
Zejména v zimě máme potřebu jíst vydatná jídla. Jedním z nich je i tato vepřová plec, dušená na cibulovo-slaninovém základu a ochucená divokým kořením. Na závěr je…
Batáty a kari – nenápadné spojení, které však v hrnci vytvoří dokonalý krém s jemnou sladkostí a orientální vůní. Tahle polévka je rychlá, výživná a potěší i oko svou…
Pórková pomazánka je jednoduchá a rychlá svačinka, která nikdy nezklame. Jemné pomazánkové máslo s majonézou vytvoří krémový základ, do kterého pórek vnese svěžest a…
Lahůdkové droždí v zavářce přidá pórkové polévce chuť i přidanou výživovou hodnotu. Uvaříte ji lehce a rychle. Do dvaceti minut bude stát talíř horké polévky na stole.…
Zapečená jídla z jednoho pekáčku jsou velmi oblíbená. Brokolice, brambory a aromatický sýr se pro tuto úpravu velmi dobře hodí. Navíc s bešamelem si skvěle rozumí. Za…
Dochází vám nápady, co neustále vařit? Přinášíme vám recept, kterým nakrmíte celou rodinu a nestrávíte u plotny celý den. Špecle na anglické slanině doplněné trochou…
Na rozpuštěném másle osmažíme hrubě nastrouhanou mrkev, na plátky pokrájený řapík celeru a pokrájené uzené maso.Po osmažení přidáme a necháme krátce rozvonět nasekaný…
V hrnci dáme rozpustit sádlo a přidáme najemno na krájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, zasypeme hladkou moukou a červenou paprikou. Necelých 30 vteřin ještě restujeme a…