

Rizoto s mletým masem
Suroviny 4 porce
- 250 g rýže
- zelenina Bonduel
- 1 velká cibule
- 1/2 lžičky sladké červené papriky
- pepř
- sůl
- 400g mletého vepřového masa
- 80g sádla
- 500 ml teplé vody
- sýr
Postup přípravy receptu
Do skleněné zapékací nádoby, nebo do jaké-koli zapékací nádoby nasypeme rýži - neproplachujeme.
Do rýže přidáme zeleninu Bonduel, já kupuji velkou (máme rádi zeleninu)je v tom mrkev a hrášek a protože máme rádi v rizotu i kukuřici, kupuji i kukuřici Bonduel.
Dále přidám nakrájenou cibuli, papriku, pepř, sůl, mleté maso, sádlo - v kostce vepřové a vše zaliji půl litrem teplé vody.
Vše promícháme.
Troubu předehřeji na 200 stupňů a po 25 min. suroviny promícháme a necháme dodělat, podle rýže. Občas ještě podleji trochou vody, když je rýže ještě tvrdá. Pekla jsem v troubě tak hodinu a občas zamíchala, nebo podlila.
Na talíři sypeme sýrem.
Poznámka od kuchařky
Tento recept mám z www.ekucharka.net
Na tomto receptu mám ráda, že se vše zamíchá a jen se hlídá, až rýže změkne. Je to rychlé a dobré. Vždycky jsem měla rizoto takové suché, ale tohle mě zachutnalo nejvíc.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rizoto s mletým masem
-
Misto sadla jsem dala oliváč, zalila dvojnasobným množstvím horké vody oproti rýži a pekla zakryté (prostě tak, jako když peču přílohou rýži). Po cca 45m jsem kontrolovala a rýže už byla měkká. Teprve teď jsem přidala zeleninu (nemám ráda když je moc rozvařená
) troubu jsem vypla a nechala dojet asi 15 minut. Dala dětem a sobě jsem dochucovala trochu výrazněji. Dávám foto. Bohužel nebyl sýr.
Každopádně díky za fajn tip a inspiraci -
rodina Puškárů: tak to mě těší
-
Nic nezbylo
moc výborný recept, děkujeme. Jsme spokojeně nabaštění
-
vkrpatova: tak to mě těší, moc díky
-
Ted jsem dodělala a rizoto je vyborne
-
Miroslav:MIrku, tak to nevím. Už je to dlouho, co jsem tento recept dělala. Ale měkká byla.
-
Postupoval jsem podle receptu Rizoto chuťově dobré ale ta rýže i po dvou hodinách tvrdá jak broky tak nevím jakou rýži používáte?!
-
Martina Bajerova:to jsem ráda
-
Dekuji za suprovy recept, zkusila sem s veprovou konzervou. Nema chybu.
. Bylo hotove za chvilkuhttp://www.toprecepty.cz/recept/8711-rizoto-s-mlet...
-
Marie Čápová:nemáte zač, jsem ráda
-
Dobrý den, právě jsem dodělala rizoto dle tohoto receptu. Je výborné. Použila jsem dvě malé skleničky Moravanky, sádla jsem dala 40g.
Rizoto je výborné, jen ho musím ještě dosolit (možná jsem příliš často podlévala). Na závěr jsem to celé polila trochou smetany.
Děkuji za skvělý recept, už ho mám opsaný a zařazený v kuchařce. -
Zbyněk:hm,
tak to je divný, že u nás to jde dobře.
-
Nechápu, co vám všem na tom přijde tak dobrý. Dělal jsem vše podle receptu, už čekám hodinu a půl, kdy to bude a stále nic. Takhle už nikdy více. Je to mastný, rýže je zčásti tvrdá, zčásti rozvařená
Příště raději uvařím zase podle sebe. Maso s cibulkou na pánvičce, k tomu uvařená rýže, zamíchat se zeleninou a mám výborný rizoto hotový za 20 minut. Tyhle zlepšováky stojí fakt za starou belu. Lidi, naučte se vařit normálně a nemusíte žrát takovýhle blafy..
-
Petmonka:díky, my taky
-
děti toto rizoto milují,už nedělám jiné