Kuřecí plátky v bylinkové omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí maso ovoněné kombinací bylinek, česneku a cibule ve smetanové omáčce se hodí jako rychlá večeře nebo vydatný oběd. Pro milovníky omáček na těstoviny je to ideální…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí maso ovoněné kombinací bylinek, česneku a cibule ve smetanové omáčce se hodí jako rychlá večeře nebo vydatný oběd. Pro milovníky omáček na těstoviny je to ideální…
Pomalu pečené husí maso je šťavnaté a jemné. Nejlépe chutná doplněné tradičními přílohami, jako jsou knedlíky a zelí. Tento pokrm je dokonalou volbou pro slavnostní oběd…
Sametově jemná smetanová omáčka s hříbky, čerstvě přinesenými z procházky v lese, je lehce dochucená bílým vínem. Hotovou omáčku smícháme s uvařenými těstovinami a před…
Čockový salát je chutné jídlo, které můžete použít jako sytou večeři, letní oběd, nebo zajímavou přílohu. S šunkou, vejci a zeleninou tvoří zajímavou kombinaci, která…
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a ve vroucí osolené vodě uvaříme. Mezitím očistíme ředkvičky a najemno je nastrouháme. Uvařené brambory necháme vychladnout a…
Jedním z nejoblíbenějších vegetariánských pokrmů je houbové rizoto. V této verzi jsou použity jemné žampiony, které kombinujeme s jarní cibulkou. Abyste dosáhli…
Vepřenky jsou vlastně karbanátky z mletého masa. V tomto receptu smícháme mleté maso s kořením, vejci, trochou smetany a strouhankou a tvoříme placky. Ty poté pečeme na…
Luštěniny jsou báječná věc! A fazole obzvlášť. Existuje jich spoustu druhů, velikostí i barev, ale všechny jsou zdravé, plné bílkovin a navíc stojí pár korun. A…
Rybičková pomazánka je výborná jak na jednohubkách, tak s čerstvým chlebem. Její připrava přitom nemusí být vůbec složitá, když použijeme konzervované sardinky. S…
V případě tohoto pokrmu si přijdou na své milovníci hub i masa. Kloboučky žampionů jsou naplněny masovou směsí se sýrem a zapečená křupavá slanina na povrchu každé porce…
Jednoduchá a chutná polévka, která zasytí každého hladovce. Orestované žampiony spolu s brambory uvaříme ve vývaru a dochutíme je netradičně čtverečkem taveného sýra.…
Gnocchi patří k italské klasice a skvěle si rozumí s různými omáčkami. Smetanová omáčka s uzeným sýrem, ochucená bazalkou, skvěle doplňuje kousky restovaného lososa.…
Základem pro krásně šťavnaté a křehké grilované maso, je dobrá marináda. Marináda s Metaxou dodá masu tu pravou chuť. Pokud máte rádi pikantní pokrmy, přidejte pálivou…
Kvašená zelenina dnes zažívá boom na celém světě a u nás je touto super potravinou hlavně kysané zelí. Velmi jednoduchým způsobem si můžete tuto vitamínovou bombu podle…
Kuřecí stehna jsou šťavnatá a chutná v každé úpravě. Pokud je dobře orestované maso podušené pod vrstvou chutné sezónní zeleniny, zachová si svoji chuť i šťavnatost a…
Jednoduchá kvasnicová pomazánka se řadí mezi retro recepty, které milují dospělí, ale děti z nich příliš nadšené nejsou. Nenechte se odradit, dětem uvařte třeba krupičku…
Králičí maso je velmi ceněné pro svou jemnou chuť, je dietní a upravit ho lze mnoha způsoby. Králičí hřbet a stehna plněná nádivkou ze slaniny, sušených švestek, jablka…
Pařížský salát patří spolu s pochoutkovým a vlašským salátem mezi stálice českého lahůdkářství. Dnes už jej seženeme téměř v každé večerce, ale tomu domácí se nic…
Jednu cibuli a pažitku pokrájíme na drobno, další dvě cibule na kolečka, kapii na menší kostičky. Špenát opereme a necháme okapat.Bůčkový plát umyjeme, osušíme a po…
Vděčnou a levnou večeří jsou játra, připravovaná na tyrolský způsob, s omáčkou z kořenové zeleniny se zakysanou smetanou. Pokud chcete, aby pokrm měl pravý tyrolský…
Pokud nevíte co se zbylými surovinami z předešlého dne, tak můžete připravit smažené rýžové placičky se zeleninou, provoněné bazalkou a česnekem. K placičkám můžeme…
Karel Gott byl známý tím, že miloval dobré jídlo, ale nepotrpěl si na složité pokrmy. Jeho oblíbený bramborový salát je jednoduchý, ale přesto jiný než ten, na který…
Pokud patříte mezi milovníky sýrů, pak je tento recept pro vás jako stvořený. Dokřupava usmažené placky v sobě ukrývají kombinaci eidamu a výrazné nivy. Placky můžeme…
Sváteční panenka pečená v listovém těstě je navíc dochucená domácím pestem a zabalená do schwarzvaldské šunky. Tato kombinace je opravdu vynikající a velmi vhodná pro…