Morkové knedlíčky jemné - zavářka do polévky

mirca75 Kuchařka:

Polévky 5 názorů

55

Suroviny

Morek ze 2 morkových kostí
sůl
pepř mletý
1 vejce
hladká mouka
strouhanka
petrželka
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ještě teplý morek si vyklepneme do misky, přidáme lžíci mouky, 2 lžíce strouhanky, žloutek, sůl, pepř, najemno nasekanou petrželku a zamícháme.

  2. Dle potřeby přidáme ještě trochu strouhanky a mouky aby nám vzniklo tužší těsto.

  3. Z bílku a špetky soli si ušleháme pevný sníh a pomalu ho zapracujeme do morkového základu. Měla by nám vzniknout hmota - ne tuhá - ze které se dají navlhčenou rukou formovat kuličky.

  4. Ty zaváříme inhed do mírně vroucího vývaru a vaříme 4-5 min. Knedlíčky mají být jemné a kypré.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Morkové knedlíčky jemné - zavářka do polévky

  • rebeka rebeka

    výborný knedlíček:-p:yes: posílám mu bodíček:-) a obrázek;-)
    v hovězím vývaru byly luxusní;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Pipre:-)určitě doporučuji vyzkoušet.Nedělám je často,ale když jsou,všichni si chválí a polévka se do nich jen sype:-D.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Jani a tady máš hned několik na zkoušku-viz podobné recepty.;-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Slyšela jsem, že z morku někdo dělá knedlíčky, ale nenapadlo mne to vyzkoušet. Tyto vypadají opravdu moc dobře a i jedle :-) Dnes už ne, ale jako holka jsme se s otcem předbíhali, kdo se první dostane ke kostem z polévky, vyklepe morek a sní :-)- bodík

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    :yes: Ještě teplý morek miluji na chleba:-8 - bodík

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo