Vepřové v mrkvi (podle Romana Vaňka)

chute-sveta.cz Kuchařka: chute-sveta.cz

Doba přípravy: PŘÍPRAVA: 10 minut VAŘENÍ: 45 minut 4 - 6 porcí Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

800 g vepřové plece
400 g mrkve
1 středně velká cibule
60 g másla
800 ml kuřecího vývaru
20 g hladké mouky
špetka muškátového oříšku
sůl
pepř
20 g cukru krupice
citrónová šťáva
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na 3 PL (45 g) másla orestujeme dozlatova cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme na kostičky nakrájené maso (3 x 3 cm) a restujeme ho dokud se neodvaří všechny šťáva, kterou pustilo.

  2. Orestované maso zaprášíme moukou, krátce ji zarestujeme, zalijene větší částí vývaru, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku (používáme-li) a pod pokličkou dusíme 35 minut.

  3. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a zbývající vývar, dusíme ještě 15-20 minut dokud nejsou mrkev a maso měkká.

  4. Dochutíme cukrem a citronovou šťávou.

  5. Nakonec postupně vmícháme lžíci chlazeného másla pokrájeného na menší kousky.

  6. Podáváme s vařeným bramborem.

Poznámka

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 181 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové v mrkvi (podle Romana Vaňka)

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vepřové v mrkvi vaněk veprove v mrkvi dušená mrkev podle vaňka vepřové na mrkvi vaněk vepřové maso v mrkvi podle vańka vepřové v mrkvi roman vaněk maso v mrkvi vanek roman vanek veprove mrkvi recept vepřové maso v mrkvi vaněk roman vaněk vepřové na mrkvi vepřová plec s mrkví vaněk vepřové maso s mrkvi vanek plec na mrkvi vaněk veprove medailonky s mrkvi vepřové maso podle vaňka váněk vepřová kýta mrkev podle vaňka veprove s mrkvi vanek vepřové maso na mrkvi vaněk vepřové v mrkvi top recepty

Zapomněl/a jsem heslo