Tiramisu od Itala
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční italský dezert si rychle našel své příznivce po celém světě. Určitě máte v záloze nějaký český recept se zakysanou smetanou nebo pomazánkovým máslem. Dnes ho…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 566 kJ / 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 4,00 g |
– nasycené | 1,20 g |
– nenasycené | 2,80 g |
–– mononenasycené | 0,80 g |
–– polynenasycené | 2,00 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 1,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 960 mg |
Sůl | 2,40 g |
Sacharidy | 72,00 g |
– cukry | 40,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Tradiční italský dezert si rychle našel své příznivce po celém světě. Určitě máte v záloze nějaký český recept se zakysanou smetanou nebo pomazánkovým máslem. Dnes ho…
Tradiční italský nepečený dezert z dlouhých piškotů máčených v kávě s krémem ze sýru mascarpone inspiroval mnohé k různým variacím. V této je původní krém nahrazen…
Tenké piškotové těsto je vyplněné cukrářskými piškoty máčenými v kávě, spojené lahodným šlehačkovým krémem. Tím roláda nabyde na objemu a po proležení všech chutí si…
Výborný závin plněný pudinkem a jablky na vás čeká v tomto receptu. Moučník, který můžete během hodiny servírovat návštěvě či rodině. Stačí mít doma listové těsto,…
Zapneme troubu na190 ° C. Plát těsta dáme na plech s vysokým okrajem, vyložený papírem na pečení. Kompot scedíme a broskve necháme okapat na sítku.Z mléka, cukru a…
Ochutnejte tento dezert inspirovaný slavným tradičním italským dezertem tiramisu. Místo krému z mascarpone použijeme krém z tvarohu, zakysané smetany a šlehačky. Krém…
Svěží, nadýchaný a přitom efektní dezert, který se obejde bez pečení. Spojení krémového mascarpone, čerstvých jahod, bílé čokolády a piškotů si zamiluje celá rodina.…
Nektarinky si umyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na plátky. Dno dortové formy vyskládáme piškoty a ty potřeme 1pl marmelády smíchanou s 2pl rumu. Do šlehací misky dáme…
Tento recept je tu hlavně pro vyznavače kávy a neobvyklých druhů cukroví. Jeho příprava zabere velmi málo času, ale uchvátí vás svojí skvělou a jemnou chutí. Určitě ho…
Tiramisu je bezesporu jedním z celosvětově nejoblíbenějších dezertů. S ovocnou sezonou mu pak můžeme dopřát různých obměn. Tentokrát sáhneme po šťavnatých a osvěžujících…
Krém připravíme rozšleháním smetany s pomazánkovými másly a cukrem. Na plech rozložíme vrstvu piškotů, které potřeme silnou kávou s rumem. Natřené piškoty pomažeme…
Pokud máte rádi tiramisu, ale rádi byste vyzkoušeli něco nového, připravte si tuhle lahodnou tiramisu roládu. Kávová směs s likérem dodává celému dezertu vynikající chuť…
V horkém létě přichází chuť na lehké, převážně nepečené, moučníky. Italské tiramisu se v poslední době těší velké oblibě a není divu. Jeho chuť, tvořená jemným…
Milujete tiramisu, ale vyhýbáte se cukru? Vyzkoušejte jeho odlehčenou variantu slazenou erythritolem! Tenhle dietní dezert si zachovává jemnost krému, chuť kávy i…
Jednoduché a elegantní pojetí české klasiky. Kombinuje bohatý čokoládový krém, nadýchanou pěnu a lahodný likér. Snadná příprava a efektní servírování z ní dělají ideální…
Poháry inspirované oblíbeným italským dezertem připravíme z cukrářských piškotů, které namočíme v kávě ochucené rumem. Piškotovou vrstvu střídáme s našlehaným krémem z…
Troubu rozehřejeme na 180 ˚C. Oddělíme bílky a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, pak postupně za stálého šlehání přisypáváme cukr, vanilkový cukr a sůl. Žloutky…
Kombinace jemného krému z mascarpone, piškotů namočených v silné kávě a lehkého posypu kakaem – to je tiramisu, sladká klasika, která chutná stejně skvěle doma jako v…
Malakoff je francouzský nepečený dezert pocházející z 19. století. Jedná se o velice jemný dort skládající se ze šlehačkového krému, cukrářských piškotů a čerstvých…
Zrnkovou kávu spaříme horkou vodou a necháme chvíli louhovat. Dortovou formu vyložíme potr.fólií. Kávu zcedíme, vylouhovaný lógr nevyhazujeme, budeme ho potřebovat.T…
Ještě je čas jahod. Využijte sezónu sladkých a šťavnatých plodů a připravte krémový dezert na způsob italského tiramisu. Kávu a mandlový likér nahraďte chutí zralých…
Lehký a osvěžující moučník, který zvládnete připravit během chvilky. Vrství se piškoty, krém z tvarohu a nastrouhaná jablka, takže vznikne dezert, který potěší děti i…
Na přípravu čokoládové náplně svaříme smetanu s čokoládou na vaření a necháme dostatečné vychladnout v lednici. Cukrářské piškoty si vložíme do sáčku a pořádně je…