Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomáhala hubnout princi Harrymu i princezně Eugenii, ve výživě radí i svým přátelům, zpěváku Jamesi Bluntovi nebo herečce Joan Collins. A teď nutriční specialistka Gabriela Peacock pokřtila svou již druhou knihu s názvem Úžasnější za 2 týdny.

Mladší za 2 týdny, nebo starší za 7 hodin?

V sále u hlavní stage festivalu ELLEphoria bylo v neděli hodinu po poledni narváno a další přicházející už si neměli kam sednout. Všichni s napětím očekávali příchod hvězdy. 

Těsně po půl druhé dorazila. Gabriela Peacock, nutriční terapeutka britské královské rodiny a řady celebrit, přišla v doprovodu české supermodelky Daniely Peštové a šéfredaktorky časopisu Elle, aby společně pokřtily horkou knižní novinku, Mladší za 2 týdny

Kniha je o dlouhověkosti, ale nejde jen o to, žít déle, ale také kvalitněji,“ vysvětlila hned na začátku Gabriela Peacock. Na to obratem reagovala Daniela Peštová, když prohlásila, že ona dokáže zestárnout za 7 hodin o dvacet let, když si v duchu módních trendů nabarví vlasy v tónech šedivé

Kdekoliv je slovo omládnout nebo mladší, tak to na mě bude fungovat,“ svěřila se Peštová s tím, že i kdyby byl nápis „mladší,“ na sekačce na trávu, tak si ji koupí. To ovšem nebude potřeba, když všechny rady na dlouhý život najde v nové knížce. 

Drobné kroky, velké výsledky 

Jakmile Daniela s Gabrielou knihu pokřtily šampaňským, byl prostor pro krátkou přednášku. Při ní vystudovaná dietoložka Gabriela Peacock vysvětlila, že v knížce shrnula všechny dosavadní vědecké poznatky na téma longevity neboli dlouhý život, ale podala je srozumitelnou formou. 

Prozradila také, co jsou tři základní pilíře, na kterých by měl každý zapracovat. Tím prvním je strava. „Cokoliv do těla dáme, to vytvoří nějakou chemickou reakci,“ řekla nutriční terapeutka a dodala, že obvykle většina z nás jí moc a na to nejsme naprogramováni. Podle Gabriely by nám víc prospěly přerušované půsty. 

Druhým pilířem je pohyb. Je jedno, jaký je, ale musí nás bavit. „Jedině tak je šance, že to brzy nevzdáme,“ prohlásila Gabriela Peacock.

A konečně třetím pilířem je spánek. Během spánku se všechno obnovuje a naše tělo regeneruje. Proto, pokud spíme málo nebo špatně, nemusí se nám dařit ani hubnutí.

Na otázku, co by Gabriela doporučila, kdyby chtěl člověk začít měnit život ještě dnes, hned, pronesla, že stačí malé krůčky.

Najděte si něco, v čem hřešíte, a to si užijte! Ale s mírou! Pijete colu denně? Dejte si ji jen dvakrát týdně. Milujete sladké? Nezakážu vám to, ale jezte je méně," prohlásila Gabriela Peacock s tím, že tvrdé restrikce a zákazy zkrátka nefungují a klíčem je pochopit, které potraviny nám vyloženě prospívají, které jsou ještě stále v pohodě, a které škodí. 

A o tom je vše podrobněji popsáno v knížce, která dnes byla pokřtěna v pražském Slovanském domě na festivalu krásy ELLEphoria. 

Náš tip: Jak to na místě vypadalo, to si můžete prohlédnout v naší galerii:

Fotogalerie - Dietoložka britské královské rodiny, Gabriela Peacock, pokřtila další knížku a prozradila, které tři změny povedou k hub

Ukázat 6 fotografií

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více