Nepečený piškotový dezert s tvarohem a jablky

frejka55 Kuchař: frejka55

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Nepečené a mražené 13 názorů

Suroviny

3 lžíce kalvádosu
4 plátky želatiny
700 g jablek
80 g krupicového cukru
1 sáček skořicového cukru
100 ml vody
šťáva z 0,5 citronu
400 g měkkého tvarohu
50 g moučkového cukru
200 ml smetany ke šlehání
cukrářské piškoty
Poleva:
100 g hořké čokolády
2 lžíce zakysané smetany
cukrářské perličky
filigrány
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V podstatě je to variace na tradiční šarlotu, pyré se ovšem nespojuje pudinkem, ale želatinou a zjemněné je navíc smetanovou pěnou. Výsledkem je lahodný dezert z formy na chlebíček, který leckoho příjemně překvapí.

    Příprava dezertu je sice snadná a rychlá, ale přece jen se jí vyplatí zhostit s větším časovým předstihem. Složený ve formě sice v chladničce ztuhne již za cca 2 hodiny, ale je také zapotřebí, aby se v náplni patřičně rozležely a zvláčněly použité piškoty. Dětské zvlhnou takřka okamžitě, ale cukrářské už nějaký čas vyžaduji. Uložte tedy chlebíček v chladničce klidně přes noc!

    A ještě jedno doporučeni: V předpisu jsme nechali želatinu nabobtnat v kalvádosu, tedy pálence z jablek, která dezert fantasticky navoní. Pokud jej ovšem hodláte nabídnout dětem, potom použijte místo alkoholu vodu.

  2. JAK NA TO:
    V předstihu nechte nabobtnat v troše kalvádosu na kousky nastříhané želatinové plátky. Jablka oloupejte a zbavena jádřinců nahrubo nastrouhejte. V kastrolu na plotnu k nim přidejte krupicový i skořicový cukr, přilijte dle potřeby vodu a vše krátce poduste.

  3. Po odstavení k pyré přidejte citronovou šťávu a nechte v něm rozpustit nabobtnalou želatinu.

  4. Zvlášť vymíchejte tvaroh s moučkovým cukrem a šlehačkou vypracovanou ze smetany, pěnu vmíchejte do chladnoucího pyré a zvolna vše stěrkou propracujte. Část hmoty rozetřete na dno formy na chlebíček (cca 30 x 11 cm) vyložené folií a uložte do ní vrstvu piškotů. Přidejte další náplň a piškoty. Takto pokračujte, dokud formu nenaplníte (nahoře budou piškoty), obsah překryjte přebývající folii po stranách, zatižte jej prkénkem a nechte vše v chladu ztuhnout a proležet, nejlépe do druhého dne.

  5. Z formy vyklopený dezert potřete na povrchu rozehřátou čokoládou vymíchanou se zakysanou smetanou a přidejte dekoraci např. v podobě čoko filigránů a perliček.

Poznámka

Podrobný fotopostup krok za krokem na přípravu dezertu najdete ZDE:

http://www.hobbymanie.tv/clanek/zazrak-z-formy-na-...

Recept na přípravu domácích italských piškotů najdete ZDE:

http://www.hobbymanie.tv/clanek/neni-nad-domaci-pi...

K AUTORSTVÍ: Všechny recepty, které vám zde pro Vaši inspiraci předkládáme, jsou výsledkem mnohaleté, někdy až detektivní práce týmu lidí, v němž má každý svůj úkol. Kolegové jezdí po ČR i SR, navštěvují kuchařky, pekařky, cukrářky, dortářky či perníkářky (totéž ovšem i v mužském rodě), jejichž mnohdy celoživotní dílo zná často jen jejich nejbližší okolí. Fotografují krok za krokem jejich postupy, naslouchají radám, následně všechno sepíšeme. Další pátrají v archivech a snaží se realizovat dávné, ještě rukou psané recepty našich babiček, pra a praprababiček, stejně jako ty od dávných slavných mistrů svého řemesla. Respektujeme přání některých tvůrců, kteří nechtějí být jmenování, všichni však souhlasí se zveřejněním našim prostřednictvím.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 685 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nepečený piškotový dezert s tvarohem a jablky

  • Helča Helča(neregistrovaná)

    Vypadá to úžasně :-*, určitě vyzkouším, u nás se nic sladkého neztratí :-):-K!!!

    Odpovědět

  • fijalka fijalka

    zítra vyzkouším syn má narozky tak uvidíme jak se podaří:-K

    Odpovědět

  • PaCaOl PaCaOl

    Nadja::yes:

    Odpovědět

  • MajaV MajaV

    Hezké, recept podobný běžnému piškotovému dortu, jen díky týmu profesionálů pana Frejky vypadá jako vždy luxusně;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Nadja: :-) Já to beru tak, že některá díla potřebují delší nastudování, aby výsledek za tu práci stál a některé vychytávky leckdy ocením i coby relativně zkušená kuchařka a pekařka.

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Žížalko, ;-) ráda si přečtu něco hezkého, určitě i recepty s delším povídáním, třeba s historií receptu, pokud je to pod čarou, tedy v poznámce, ale recept jako takový mám ráda stručný, aby se podle něj dalo bez dlouhého studování okamžitě dělat.;-)

    Odpovědět

  • frejka55 frejka55(autor receptu)

    zizala:
    Děkujeme :-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Nadja: Odkdy nerada čteš? ;-) Já mám rozhodně raději delší, ale srozumitelný recept plný vychytávek:yes: než sice stručný, ale zcela nepochopitelně napsaný nebo plný chyb.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    To je krása :yes::yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Nadja::yes:

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    :-O Moc hezký dezertík i fotky, jen ten postup je na mne příliš rozvláčný, nemám chuť takové recepty luštit.:-S

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Obrovská nádhera, krásná fotka a lákavý dezert.

    Odpovědět

  • Masula Masula

    Moc pěké fotky:yes: a podobný dezert děláme,ale bez kalvádosu a skořice,určitě ho vyzkouším;-):-K

    Odpovědět

Tématické fráze: nepečený tvarohový dezert nepecene dezerty nepečený dezert recepty na nepečené dezerty tvarohový nepečený dezert nepečený jablkový dezert tvarohové dezerty nepečene tvarohové nepečené dezerty jablkový dezert tvarohový dezert s piškoty dezert s tvarohem dezerty s tvarohem tvarohový dezert tvarohový dezert nepečený nepečené tvarohové dezerty recepty dezert s tvarohem recept na nepečené dezerty jablkové dezerty tvarohové dezerty piškoty s tvarohem

Zapomněl/a jsem heslo