Nepečený dort
Recept ještě nebyl hodnocenI bez pečení můžeme připravit krásný dort. Stačí k tomu piškoty, oblíbené ovoce, zakysaná smetana a pomazánkové máslo, ze kterého vyšleháme jemný krém. Ovocný dort je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
I bez pečení můžeme připravit krásný dort. Stačí k tomu piškoty, oblíbené ovoce, zakysaná smetana a pomazánkové máslo, ze kterého vyšleháme jemný krém. Ovocný dort je…
Na dno pekáčku nebo jiné vhodné nádoby poklademe piškoty (můžeme je malinko pokropit kávou, ale pokud budeme moučník jíst až druhý den, není nutné je zvlhčovat).Uvaříme…
Ještě je čas jahod. Využijte sezónu sladkých a šťavnatých plodů a připravte krémový dezert na způsob italského tiramisu. Kávu a mandlový likér nahraďte chutí zralých…
Tiramisu je velmi oblíbený dezert. Jemný krém z mascarpone a cukrářské piškoty ochucené mandlovým likérem totiž chutnají výborně. Tentokrát při přípravě vynecháme kávu a…
Svěží poháry jsou na léto ideální, kdy si s radostí vychutnáme sladkou jahodovou náplň doplněnou jemným krémem z mascarpone a šlehačky. Pohár dozdobíme cukrářskými…
Nejdřív připravíme krém. Ušleháme smetanu s cukrem, potom ji opatrně zamícháme s mascarpone a dochutíme rumem.Piškoty z jedné strany namáčíme v sladkém mléku. Potom na…
Krémová buchta s banánem je dokonalým spojením nadýchaného těsta a svěžího banánu. Vyznačuje se bohatou krémovou náplní a plátky čerstvého banánu, které dodávají každému…
Klasické tiramisu patří mezi oblíbené dezerty. V letní sezoně jej pak můžeme ozvláštnit plátky jahod a propojení chutí s exotickým kokosem. Vrstvené piškoty s krémem po…
Broskve necháme okapat a šťávu zachytíme do nádoby. Do malého kastrůlku dáme ohřát mléko s máslem tak, aby se máslo pomalu rozpustilo. Přidáme kakao, kávu, skořici, cukr…
Nektarinky si umyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na plátky. Dno dortové formy vyskládáme piškoty a ty potřeme 1pl marmelády smíchanou s 2pl rumu. Do šlehací misky dáme…
Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny. Vmícháme mouku a kakao. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180C asi 20 minut.…
Na korpus vyšleháme žloutky s cukrem do husté pěny,ušleháme bílky na tuhý sníh. Hmoty lehce zpojíme a nakonec zamícháme prosátou mouku se solamilem. Hotové těsto…
Jablka oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a vhodíme do kastrolu s rozpuštěným máslem. Přidáme brusinky a osladíme. Vaříme, dokud se šťáva nevypaří. Necháme…
Nepečený jahodový dort je ideálním dezertem pro horké letní dny. Tento dort kombinuje lehkou a krémovou náplň s čerstvými jahodami, které mu dodávají nádhernou barvu a…
Na přípravu čokoládové náplně svaříme smetanu s čokoládou na vaření a necháme dostatečné vychladnout v lednici. Cukrářské piškoty si vložíme do sáčku a pořádně je…
Letní dort, plný jahod, vypadá na pohled opravdu nádherně. Nejenže vypadá nádherně, báječně také chutná. Krásně obložený cukrářskými piškoty, převázaný stuhou, potěší…
Nejprve vyšleháme z deseti vajec bílky až na pevný sníh. Do deseti žloutků přimícháme 10 polívkových lžic krupicového cukru a následně důkladně promícháme se sýrem…
Borůvky jsem zakápla 1 čajovou lžičkou medu a společně s ním za pomocí vidličky trochu pomačkala (tady bacha, rádo to trochu prská). Mascarpone jsem vyšlehala z druhou…
Připravíme si nejprve puding, který musí chladnout, aby měl stejnou pokojovou teplotu jako ostatní suroviny, za občasného míchání (aby se nevytvořil škraloup) necháme…
Originál tiramisu se dělá pouze z Mascarpone. Ale protože je dražší, můžeme volit i jiné varianty. Místo něj se dá použít kombinace 1 vanička neochuceného pomazánkového…
Kombinace rebarbory a jahod je osvědčená klasika, která nikdy nezklame. V tomto lehkém dezertu se snoubí s vůní vanilky, skořice a svěží máty. Výsledkem je jemný, přitom…
Smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a citronovou šťávou (množství dle vlastní chuti). Piškoty naskládáme na talířek na kterém budeme dezert podávat, doprostřed dáme…
Piškoty umeleme, smícháme s rozpuštěným máslem a vmačkáme do dortové formy. Uvaříme si pudink z džusu, pudinkových prášků a moučkového cukru. Do pudinku vmícháme na…
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Pak přidáme mascarpone a zase prošleháme.V jiné míse vyšleháme smetanu a v další vyšleháme bílky. Vše…