Kopřivová pomazánka
Recept ještě nebyl hodnocenZ čerstvě natrhaných mladých kopřiv můžeme připravit snadnou pomazánku s vajíčky vařenými natrvdo. Chuť kopřiv se podobá špenátu a pomazánku si nejlépe vychutnáte na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z čerstvě natrhaných mladých kopřiv můžeme připravit snadnou pomazánku s vajíčky vařenými natrvdo. Chuť kopřiv se podobá špenátu a pomazánku si nejlépe vychutnáte na…
Pomazánkové máslo smícháme s moukou, až vznikne hladké těsto.To vyválíme na pomoučeném válu nebo lince, potřeme kečupem (nebo klidně i rajčatovým protlakem) a poklademe…
Nakrajime si cibulky a salamy na kosticky a dame vsec do mixeru a pridavame pomalu tatarskou omacku a do hladka mixujeme. Podavame s pečivem a zdobime rajčátkem,…
Tvaroh vyšleháme společně s pomazánkovým máslem. Do tuku RAMA vmícháme mletou papriku a až se zcela spojí tak vmícháme do vyšlehaného tvarohu. Slijeme nálev z kapie,…
Syrečky nastrouháme na hrubém struhadle a cibulku nakrájíme na drobno. Obě másla, hořčici a syrečky smícháme. Přidáme chilli, papriku a sůl s pepřem.Vše promícháme,…
Všechny ingredience smícháme s rozlisovaným česnekem. Dobrou chuť
Salám rozmixujeme (nožový nástavec), pak k němu přidáme celé pomazánkové máslo, majonézu a všechny další suroviny. Vyšleháme a vychladíme alespoň dvě hodiny v lednici.…
Pomazánkové máslo, tavené sýry a majolku ušleháme. Nastrouháme salám a vejce najemno, podle chuti osolíme a opepříme a opět prošleháme. Používáme na chlebíčky nebo…
Nejdříve uvaříme vajíčka natvrdo.Pomazánkové máslo důkladně promícháme s kysanou smetanou.Bílou část pórku a mladé cibulky nakrajeme nadrobno.Ostříháme řeřichu.Lososa…
Do misky vyndáme pomazánkové máslo, jogurt a přidáme na jemno nakrájenou kapii a cibuli. Osolíme, opepříme a můžeme podávat.
Všechny suroviny smícháme dohromady. Já promíchávám v robotu, aby byla pomazánka hladká. ;-) Podáváme s pečivem nebo mažeme na jednohubky. Záleží na každém z vás. …
Z obou rybiček slijeme olej, rybky přemístíme do hlubší misky, přidáme pomazánkové máslo a nejlépe ponorným mixérem rozmixujeme dohladka.Po vychlazení v lednici mažeme…
Vyšleháme cukr s vejci, přidáme vodu, olej a mouku s práškem a důkladně promícháme. Na větší plech rozložíme pečící papír, na něj rozprostřeme nastrouhaná jablka,…
Žloutky se solí a šlehačkou chvilku šleháme, zapracujeme mouku s práškem do pečiva a tymiánem a opatrně tuhý sníh z bílků. Vylejeme na nízký plech vyložený papírem na…
Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme vodu a postupně mouku a ušlehaný sníh. Dáme upéct v dortové formě 28 cm - vymazaná + vysypaná. Pečeme při 180 stupních cca 40 minut.…
Ze sardinek slijeme olej a dobře je rozmícháme v misce vidličkou s máslem, žervé, taveným sýrem, hořčicí, zakysanou smetanou, solí a pepřem. Po rozmíchání můžeme ještě…
Sýr najemno nastrouháme a smícháme s pomazánkovým máslem.Teprve pak vmícháme majonézu.Nakonec přidáme prolisovaný česnek v množství podle podle chuti.
Sladké cukroví je standard. Buďte originální a vsaďte na pohoštění slaným cukrovím, které můžete mít připravené po ruce. Před servírováním slepujeme pomazánkou, třeba z…
Dobrá a jemně vychucená pomazánka se hodí vždy, nejen na Velikonoce. Použijte ji jako podklad na bílé pečivo, nebo celozrnnou bagetku, rohlíky či veku. Na povrchu…
Klasické tiramisu moc dobře známe. Spojení lahodného krému, piškotů a kávy ovoněné pikantním likérem. V tomto receptu je navíc ještě vrstva sladkých banánů. Zároveň je…
Hermelín nastrouháme, přimícháme pomazánkové máslo a Lučinu. Pokud je pomazánka příliš hustá, přidáme 1 nebo 2 lžíce bílého jogurtu. Mažeme na krajíčky chleba nebo veky…
Veku podélně rozkrojíme, vybereme střed, tak aby zbyla tenká kůrka. Vejce nastrouháme, přidáme hořčici, kapii nakrájenou na kostičky, salám, okurku, sýr a rozdrobený…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Pečeme s Ivou: Přesto, že se venku ujímá své vlády zima, nechte svůj domov kvést a vonět - upečte si se mnou šípkové růženky!
Pospícháte a máte chuť na klasiku? Připravte si žemlovku do ruky a můžete hned vyrazit do práce nebo na výlet
Francouzský sýr brie miloval už císař Karel Veliký, i když na něm málem zničil to nejlepší!