Pomazánka z kořenové zeleniny
Recept ještě nebyl hodnocenPomazánky jsou nedílnou součástí naší kuchyně. Podáváme je na snídani, svačinu, večeři, nebo také jako součást slavnostního pohoštění. Tak můžeme připravit třeba tuto z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pomazánky jsou nedílnou součástí naší kuchyně. Podáváme je na snídani, svačinu, večeři, nebo také jako součást slavnostního pohoštění. Tak můžeme připravit třeba tuto z…
Malé slané chuťovky, krásně nazdobené, nás vždy zlákají k ochutnání. Pomazánka z tresky a la losos, nastříkaná na rohlík zdobícím sáčkem a ozdobená snítkou kopru a…
Měkký, solený sýr, zpravidla z ovčího mléka a známý ze Slovenska, to je brynza. Použít ji můžeme jak do halušek, tak třeba jako základ na lahodnou pomazánku. Stačí ji…
Drožďová pomazánka je osvědčenou klasikou mezi pomazánkami. Na másle zpěníme cibulku a necháme rozpustit čerstvé kvasnice, přidáme vejce, dochutíme solí, pepřem a…
Jednoduchou pomazánku se svěží zelenou barvou a nasládlou chutí si jistě oblíbí i děti. Když ji ozdobíme strouhaným sýrem a kouskem křupavé ředkvičky, můžeme ji podávat…
Dobrá a jemně vychucená pomazánka se hodí vždy, nejen na Velikonoce. Použijte ji jako podklad na bílé pečivo, nebo celozrnnou bagetku, rohlíky či veku. Na povrchu…
Jó třešně zrály, to se zpívá ve známé písni. Zralé červené a šťavnaté třesně použijeme jako doplněk k vanilkové náplni do tohoto závinu. Těsto je zvláčněno pomazánkovým…
Nejen slavnostní chvíle si žádají dort. Připravte si tento jednoduchý a rychlý dort třeba i jen tak na víkend. Základ tvoří kakaový korpus, který doplňuje smetanový krém…
Pomazánky jsou velmi oblíbené k snídani i jako lehká večeře. Výhodou je rychlost přípravy a možnost přidat si do nich vše, co máme rádi. Vyzkoušejte bohatou hermelínovou…
Jednoduchá buchta prolitá pudinkem již patří mezi klasiku našich maminek i babiček. Tentokrát jsme ji trochu obměnili a vyplatilo se. Vanilkový pudink jsme nahradili…
4 plátky toastového chleba složime k sobě do čtverce. Pomažeme taveným sýrem, nebo pomazánkovým máslem, pomazánkou...a přiložíme dalšími plátky chleba.další vrstvu dáme…
Perníkovou směs dáme do mísy, přidáme podle návodu vodu a olej, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme. Z pudinkového prášku, písk. cukru a mléka uvaříme hustý…
Tvarůžky, cibuli, zavařenou červenou papriku nakrájíme na malé kostičky. Přidáme pomazánkové máslo, pivo, mletou papriku a pepř.Směs dokonale promícháme a nejlépe…
4 chleby naskládáme do čtverce, obřízneme dle talířku, namažeme pařížským salátem a vrstvíme jednotlivá patra na sebe (přibližně asi 8pater na sebe - záleží, jak kdo ho…
Vše, krom kakaa smícháme, část oddělíme a přimícháme kakao. Spodek dortové fotry vyložíme pečícím papírem a začneme dávat těsto. Na střed začneme střídavě dávat lžící…
V teflonové pánvi na oleji zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli. Rozmrazená kuřecí játra rozkrájíme alespoň na půlky nebo na třetiny a dáme zprudka orestovat na…
Na oleji zpěníme na kostičky pokrájenou cibulku, přidáme špenát, podusíme, přidáme česnek dle chuti a necháme vychladnout. Pak přidáme 2 žloutky, mouku s práškem a…
Oškrábané brambory nakrájíme na 0,5 cm plátky, posolíme a opepříme. Sýr a slaninu nakrájíme na přibližně stejné kousky. Smetanu rozmícháme s máslem, hořčicí a křenem.…
Mrkev nastrouháme na jemno, plátky debrecínky nakrájíme na tenké nudličky, přidáme pomazánkové máslo, paprikové žervé a majonézu.Pomazánku dochutíme solí, pepřem,…
Nejprve si na másle usmažíme vajíčka, ale ne úplně dotuha, trošku osolíme a necháme vychladnout. Sýr a okurku nastrouháme najemno, cibuli nakrájíme nadrobno. Přidáme…
Salám nastrouháme na hrubo a smícháme s ostatními ingrediencemi. Použijeme šlehač.
Nejdříve uvaříme vajíčka natvrdo.Pomazánkové máslo důkladně promícháme s kysanou smetanou.Bílou část pórku a mladé cibulky nakrajeme nadrobno.Ostříháme řeřichu.Lososa…
Na kostky nakrájené slanině si osmažíme cibuli dosklovata, přidáme droždí, necháme jej roztéct a následně srazit.Zalejeme vejci a děláme, jak vaječinu. Pak necháme…