Cottage cheesecake

camaya Kuchař:

Doba přípravy: 95min PT1H35M 8 porcí Moučníky , Řezy 13 názorů

59
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Suroviny

TĚSTO
135 g hladké mouky
70 g másla
35 g moučkového cukru
špetka soli
vejce
NÁPLŇ
360 g (2 balení) Cottage cheese Meggle
130 g pomazánkového másla
2 vejce
40 g hrubé mouky
65 g cukru
tuk
mouka na vysypání formy
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Formu si vymažeme a vysypeme moukou. V míse smícháme mouku, máslo, cukr, vejce a zpracujeme na tuhé těsto. Troubu si rozpálíme na 190°C.

  2. Těsto si rozválíme na plát a pomocí válečku ho přemístíme do formy. Opatrně jej přitlačíme na dno - do stran po celém obvodu. Přesahující těsto odstraníme a poté si z něj vytvoříme asi 3cm vysoké okraje, které připevníme ke spodku. Poté je ještě upevníme alobalem po celém obvodu (alobal zajistí, že nám okraje během pečení nespadnou). Těsto na dně propícháme vidličkou. Takto připravené těsto dáme do trouby a pečeme do růžova.

  3. NÁPLŇ:
    v míse vyšleháme cukr s vejci, přidáme pomazánkové máslo, mouku a nakonec přimícháme Cottage cheese. Tuto směs nalejeme do předem předpečeného těsta a dáme dále péct na 100°C na 70-90 minut.

  4. Hotový koláč poznáme tak, že povrch na okrajích i u středu lehce pruží. Servírujeme lehce pocukrovaný nebo s ovocem.

Poznámka

Správný cheesecake má mít slanější chuť než klasický koláč, takže se nebojte solit. Cheesecake se peče opravdu dlouhý čas. Dobré je během pečení neotevírat troubu, aby nepopraskal.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cottage cheesecake

  • bebeoli bebeoli

    Koláč je moc dobrý, včera jsem ho upekla a moc nám chutnal. Jen 100 stupňů bylo málo, jelikož za 90 minut to nebylo vůbec upečené, tak jsem to dopekla na 125 stupňů.:yes::-)

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    katka: Říkáte \"ZKusila jsem Váš recept a je skvěly\", ale přitom jste tam dala úplně jiné suroviny, tak že jste nezkusila tento recept :-/

    Odpovědět

  • katka katka(neregistrovaná)

    zkusila jsem vas recept a je skvely, ale krapet jsem ho upravila, misto hrube mouky do naplne jsem dala semolinu, vytvori lepsi texturu nadivky a taky vanilkovy extrakt, misto cottage chees jsem pouzila cream chees a misto pomazankoveho masla ztuzenou zakysanou smetanu, coz je tucnejsi varianta, ale stoji to za to. Do testa jsem nastrouhala palmovy cukr.

    Odpovědět

  • sebena sebena

    Tak ten vypadá opravdu luxusně;-):yes::-K

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

  • camaya camaya(autorka receptu)

    ano ano opravdu se peče dlouhých 70-90 minut;-)

    Odpovědět

  • jaja_ jaja_(neregistrovaný)

    Ahoj, camaya,
    na obrázku je to úžasné, už sa mi zbierajú slinky, len jedna otázočka: tá plnka sa ozaj pečie 70 - 90 minút???
    Nepridala si náhodou nuly?? Díky za odpoveď.
    Pridávam bodíky ...:-):yes::yes::yes:jana.olejarova@gmail.com

    Odpovědět

  • gabik gabik

    ..úžasně vypadá a určitě stejně tak chutná:yes::-p:yes posílám bodík:yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    camaya tož vítej u nás i s mým oblíbeným sýrem:-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • camaya camaya(autorka receptu)

    děkuji moc;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Camayo, vítám tě mezi náma na Topkách v naší rozvětvené rodině a přeji ti, abys tu byla spokojená a aby se ti tu líbilo;-)

    Odpovědět

  • jajine jajine

    "kotejše":-8,jak sýru u nás doma důvěrně říkáme,mám moc ráda,tudíž i koláč bude suprový a jsem na něj zvědavá:-K:yes::yes:a bodík je nutný:yes:

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka

    zaslouzeny prvni bodik...:-K

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo