Lehká nivová pomazánka
Recept ještě nebyl hodnocenNadýchaná nivová pomazánka je hotová za pár minut a chutná skvěle. Její přípravu zvládne i začátečník a výborně doplní jednohubky na vaší oslavě. Vynikne v kombinaci s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 536 kJ / 128 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 9,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 8,00 g |
– nasycené | 5,00 g |
– nenasycené | 2,20 g |
–– mononenasycené | 2,00 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 16 mg |
Sodík | 180 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 5,00 g |
– cukry | 5,00 g |
––– laktóza | 4,00 g |
Nadýchaná nivová pomazánka je hotová za pár minut a chutná skvěle. Její přípravu zvládne i začátečník a výborně doplní jednohubky na vaší oslavě. Vynikne v kombinaci s…
Výbornou a svěží pomazánku připravíte snadno z pomazánkového másla, sušených rajčat a balkánského sýru. Trochu česneku a nasekané voňavé bylinky dodávají pomazánce tu…
Jednohubky jsou na oslavách vítaným pohoštěním, protože se snadno jí a můžeme je připravit s rozličnými příchutěmi. Podle tohoto receptu připravíme hned tři druhy…
Jednohubky jsou na oslavách vítaným pohoštěním, protože se snadno jí a můžeme je připravit s rozličnými příchutěmi. Podle tohoto receptu připravíme hned tři druhy…
Sýry, pomazánkové máslo a smetanu ušleháme do pěny. Podle druhu a kvality sýrů a másla můžeme smetany přidat i více. Přidáme najemno nastrouhaná vejce a na tenké…
Překvapte hosty výbornými chlebíčky. Tuto pomazánku připravíme během chvilky z dostupných surovin, které jistě v chladničce najdete. Mažeme na nakrájenou veku nebo…
Vejce uslehame s cukrem a horkou vodou do peny. Postupne pridavam mouku smichanou s orechy a praskem do peciva. Testo rozetreme na tukem vymazanou a moukou (ja pouzivam…
Receptů na jednoduché pomazánky není nikdy dost. Vyzkoušejte tuto máslovou se sýrem, okurkami a jarní cibulkou. Při slavnostním pohoštění můžete ozdobit ještě kornoutkem…
Pomazánkové máslo smícháme se stejným dílem hladké mouky a hněteme tak dlouho, až vznikne kompaktní těsto, které necháme 20 minut odležet.Poté vyválíme asi 0,5 cm silnou…
Vejce ušleháme s cukrem, přisypeme mouku s práškem do pečiva a přidáme vodu, olej a kakao. Promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme asi 15 minut na 160…
Kuřecí plátky osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a necháme alespoň 1 hodinu uležet, můžeme nechat i přes noc v lednici.Na pánvi rozpálíme olej a plátky masa opečeme…
Smažená vajíčka jsou oblíbenou snídaní. Zkuste je však použít i do jiného pokrmu. Výsledkem bude jemná a vláčná pomazánka, kterou namažete na vaše oblíbené čerstvé…
Tuto výbornou pomazánku připravíme snadno z loveckého salámu, cibule, taveného sýra a pomazánkového másla. Výraznou chuť loveckého salámu zkombinujeme s pikantností…
K základu přimícháme další suroviny (viz varianty) podle potřeby zahustíme strouhaným sýrem nebo zředímě zakysanou smetanou. Ingredience můžeme míchat i dohromady - niva…
Maso omyjeme, osušíme, a nařízneme kapsy. V misce utřeme pomazánkové máslo, nivu na kostičky nebo nastrouhat, špetka pepře, petrželku a nakrájené okapané broskve - vše…
Žloutky šleháme do pěny s vařící vodou, pak přidáme polovinu cukru a vyšleháme. Bílky vyšleháme do tuha a zašleháme druhou polovinu cukru. Žloutkovou hmotu opatrně…
Vejce vyšleháme s cukrem a horkou vodou do pěny a postupně přidáváme mouku smíchanou s mletými ořechy a práškem do pečiva.Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané dortové…
Žloutky utřeme s cukrem a horkou vodou do pěny, postupně k nim přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a limetkovou kůrou. Nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh a…
Košťály ostrým nožíkem očistíme a podélně rozřízneme na čtvrtiny. Společně s růžičkami brokolice dáme do nádoby, vhodné do mikrovlnné trouby. Přidáme 5lžic vody,…
Tvarůžková pomazánka je oblíbenou pochoutkou hlavně k pivu. Aromatický sýr obsahuje málo tuku a hodně bílkovin, takže tuhle pomazánku klidně považujte za zdravou dobrotu.
Smícháme tatarku s máslem, prolisovanym česnekem a mletou paprikou. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku, jemně nastrouhaný eidam a nakrájená vejce.Smícháme, přidáme…
Kremrole obvykle připravujeme nasladko plněné sněhem. Výborná je ale i slaná verze. Kremrole připravené z listového těsta posypané paprikou po upečení naplníme pikantní…
Nejlépe čerstvého vykuchaného pstruha vložíme do vroucí osolené vody a vaříme cca 15 minut na mírném ohni. Po uvaření pstruha zbavíme kůže a lehce vykostíme. Maso…
Do misky nakrájíme cibuli, nahrubo nastrouháme tvarůžky a přidáme všechny ostatní sýry. Společně vše vyšleháme do pěny a mažeme na pečivo. Nesolíme, tvarůžky jsou…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Chutě slavných: Napoleon Bonaparte snídal kuře, bál se fazolek a miloval čerstvé mandle, kterých klidně spořádal celý talíř
Dokonalé vepřové na houbách: Jakou část masa do něj použít a čím směs ochutit, aby byl výsledek perfektní
Velký rýžový manuál: Co je to basmati, jak se vaří jasmínová rýže a kterou použít na rizoto?