Jáhlová kaše s karamelem
Recept ještě nebyl hodnocenPšeno (jáhly) zalejeme vodou a pomarančovou šťavou. Na slabšom plameni varíme, kým sa všetka voda nevstrebe.Na panvici skaramelizujeme med.Pridáme na kocky nakrájaný…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pšeno (jáhly) zalejeme vodou a pomarančovou šťavou. Na slabšom plameni varíme, kým sa všetka voda nevstrebe.Na panvici skaramelizujeme med.Pridáme na kocky nakrájaný…
Saláty a zelí dobře omyjeme, odstraníme košťály, nakrájíme na nudličky a dáme do připravené mísy.Dále omyjeme a očistíme ředkvičky a papriku. Ředkvičky nastrouháme na…
Panenku omyjeme, osušíme, do masa vetřeme trochu soli. Na polovinu vedle sebe rozložených plátků šunky natřeme slabou vrstvu plnotučné hořčice, položíme na ně panenku,…
Kuře omyjeme a necháme osušit. Do mističky dáme olej, kari koření, nasekanou chilli papričku, prolisovaný česnek, šťávu z jednoho pomeranče, osolíme a promícháme. Kuře…
Do kastrůlku vlijeme med, přidáme skořici, hřebíčky, badyán a zalijeme 1,5 hrnkem vody. Přivedeme k varu, vaříme 5 minut na mírném ohni, pak vlijeme uvařený čaj,…
Na tento čaj lze použít jakékoliv ovoce, tuzemské i dovozové, čerstvé, mražené i tvrdší kompotované. Důkladně omyté ovoce nakrájíme na malé drobné kousky, jablka a…
Do rendlíčku ostrouhejte kůru z pomeranče, přidejte vločky, kakao a koření. Pomeranč rozřízněte, z půlky vymačkejte štávu a dužinu, přelijte do 250 ml hrníčku a dolijte…
Ve větší míse smícháme ovoce s cukrem a necháme asi 1 hod. stát.Potom je vložíme do sklenice nebo keramického hrnce a zalijeme rumem. Na 0,5 kg ovoce počítáme 25 dkg…
Maso nakrájíme na nudličky. Osolíme ho a vmícháme majonézu. Necháme odležet, nejlépe do druhého dne. Zeleninu nakrájíme na kousky.Smícháme šťávu z pomerančů se sojovkou,…
Mrkev a celer očistíme a nastrouháme nahrubo. Zalijeme citronovou šťávou a promícháme. Řapíkatý celer nakrájíme na drobné kousky, jablka zbavíme jadřinců - případně…
Kuřecí prsíčka omyjeme, očistíme, okořeníme a vložíme do mísy s připravenou marinádou..Poté necháme cca 60 minut marinovat.Pak na pánvi osmažíme dozlatova cibuli…
V misce smícháme koření, citrónovou šťávu a olej. Nakrájíme panenku na tenčí plátky, které naložíme do marinády a necháme tak hodinu v chladu odležet.Pak maso s…
Piškoty a sušenky rozdrtíme na jemno, smícháme s měkkým (nikoliv rozpuštěným) máslem, pokud je směs tuhá, přidáme trošku mléka. Kompaktní hmotu rozložíme na dno dortové…
Do parního hrnce dáme kuřecí maso a hotové nakrájíme na kousky. Maso můžeme restovat i na pánvi.Salát nakrájíme na kousky, taktéž ostatní zeleninu a vše nachystáme na…
Ryby omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V kastrolku rozpustíme máslo, přidáme k němu česnek utřený se solí a necháme ho rozvonět. Pomeranč rozpůlíme a z poloviny…
Kachnu omyjeme, osušíme, zvenku i zevnitř dobře osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Na pekáček přidáme pokrájené jablko na čtvrtiny a pokrájenou červenou cibuli…
1. Rozpusťte v hrnci máslo, přidejte sůl, kostku kuřecího bujónu, kari, hořčici a med a míchejte, dokud nevznikne kompaktní hmota. Sejměte ze sporáku a nechte lehce…
Ryžu zmiešame s pomarančom. Pomocou metličky vymiešame všetky suroviny na dressing a zalejeme ryžu s pomarančom. Dobre premiešame. Pred podávaním posypeme mletou…
Nejdříve si uvaříme puding z džusu a pudingu. Dáme pozor, aby se nepřipálil, směs je hodně hustá, a necháme mírně vychladnout. Vhodnou misku vyložíme alobalem a…
Jeden stroužek česneku nastrouháme nebo prolisujeme, druhé dva stroužky nasekáme. Fenykl nakrájíme nahrubo a společně s česnekem opékáme na roztopeném másle asi dvě…
V hlubším hrnci rozehřejeme olej a krátce na něm opečeme drobně nakrájenou jarní cibulku. Přisypeme očištěnou a na kostičky nakrájenou červenou řepu a zalijeme vodou…
Pomeranče oloupeme a rozdělíme na jednotlivé dílky, jablka nahrubo nastrouháme a zastříkneme citronovou šťávou, aby nezhnědla. Z pudinku a mléka uvaříme hustý krém,…
Fenykel narežeme na tenké pásiky, tofu, jablko a pomaranč na malé kocky. Premiešame.Zmiešame prísady na omáčku a šalát prelejeme.
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Polská kuchyně: To není jen bigos. Znáte třeba speciální vepřový kotlet schabowy?
Velikonoce na talíři: Co jíst na Zelený čtvrtek, který vlastně zelený být neměl?
Kořeněný horký koktejl Hot Toddy z whisky a medu zahřeje a posílí. Dříve jej lékaři doporučovali dokonce i dětem