Losos na pomerančích

www.toprecepty.cz Kuchař:

Ryby 2 názory

43

Suroviny

1/2 lososa (lze použít i již nakrájené filety lososa podle počtu strávníků)
4 pomeranče
2 stroužky česneku
sůl
cukr
hladkou mouku
olej
trochu pomerančového džemu (možno použít meruňkový)
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Z očištěné filetované půlky lososa připravíme 8 řezů, lehce osolíme a pocukrujeme.

  2. Porce naklademe do misky a zalijeme vymačkanou pomerančovou šťávou z pomerančů, přidáme nasekaný česnek misku zabalíme do alobalu a necháme přes noc marinovat.

  3. Před smažením porce obalíme v mouce a krátce smažíme z každé strany.

  4. Ozdobíme plátkem pomeranče a kopečkem zavařeniny. Podáváme s vařeným bramborem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Losos na pomerančích

  • maris maris

    Marto, vypadá to nádherně, to je dobře, že jsi recept objevila:yes: Dávám Ti bodík za fotečky:-)

    Odpovědět

  • Marta Marta

    měla jsem jen jednoho malého lososa, takže jsem ho rovnou nakrájela na podkovy a protože nerada smažím, zvláště ryby, tak jsem ho upekla v troubě. Já nevím, jídlo mě neurazilo, ale ani nenadchlo, ale možná ho jen neumím připravit (třeba by smažený chutnal lépe) nebo to také bylo tím, že jsem připravovala mraženého lososa :-S. Nicméně dcera, i přesto že po antibiokách nemá velkou chuť k jídlu, tak brambory nechala, ale maso chtěla přidat :-):yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo