

Losos na pomerančích
Suroviny
- 1/2 lososa (lze použít i již nakrájené filety lososa podle počtu strávníků)
- 4 pomeranče
- 2 stroužky česneku
- sůl
- cukr
- hladkou mouku
- olej
- trochu pomerančového džemu (možno použít meruňkový)
Postup přípravy receptu
Z očištěné filetované půlky lososa připravíme 8 řezů, lehce osolíme a pocukrujeme.
Porce naklademe do misky a zalijeme vymačkanou pomerančovou šťávou z pomerančů, přidáme nasekaný česnek misku zabalíme do alobalu a necháme přes noc marinovat.
Před smažením porce obalíme v mouce a krátce smažíme z každé strany.
Ozdobíme plátkem pomeranče a kopečkem zavařeniny. Podáváme s vařeným bramborem.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Losos na pomerančích
-
Marto, vypadá to nádherně, to je dobře, že jsi recept objevila
Dávám Ti bodík za fotečky
-
měla jsem jen jednoho malého lososa, takže jsem ho rovnou nakrájela na podkovy a protože nerada smažím, zvláště ryby, tak jsem ho upekla v troubě. Já nevím, jídlo mě neurazilo, ale ani nenadchlo, ale možná ho jen neumím připravit (třeba by smažený chutnal lépe) nebo to také bylo tím, že jsem připravovala mraženého lososa
. Nicméně dcera, i přesto že po antibiokách nemá velkou chuť k jídlu, tak brambory nechala, ale maso chtěla přidat