Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře se zázvorem

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aadulka aadulka

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 792 kJ /
906 kcal
Bílkoviny89,88 g
Tuky26,58 g
Vláknina20,62 g
Cholesterol 193 mg
Sodík 370 mg
Sůl0,88 g
Sacharidy71,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve velkém předehřátém woku rozehřejeme olej na vysokou teplotu. Krok 2: Přidáme cibuli, mrkev a česnek a směs za stáléhomíchání opékáme 3 minuty, dokud zelenina nezačne měknout. Krok 3: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Kousky masa přidáme společně se zázvorem do woku a opékáme je za stálého míchání asi 10 minut dozlatova. Krok 4: V misce smícháme šery, rajčatový protlak, cukr, pomerančovou šťávu a kukuřičný škrob. Krok 5: Vzniklou kaši vmícháme do šťávy ve woku a zahříváme, dokud šťáva nezhoustne. Krok 6: Pomeranč oloupeme a rozdělíme na dílky. Z dílků odtraníme i jemnou blanku. Přidáme je ke směsi ve woku a opatrně promícháme a pokrm už neohříváme.

Zveřejněno 25. 4. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře se zázvorem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dq5n

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře se zázvorem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dq5n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

:-p:yes:

Aadulko, dovolila jsem si přidat fotky. :-) Jak tu průpovídku s boulema za ušima nepoužívám, tak tady musím... To se jinak popsat nedá, chutnalo úplně všem, bylo to naprosto luxusní papání. Jen jsem dala trochu víc česneku a zakápla smetanou, jinak podle původního.
Posílám bod.:yes::-)

:-p:-p:-));-)

já místo šery dávám normálně nějaký vývar :-p;-)

Tak tohle vypadá velice slibně. Sice bych asi vynechala to šery, ale to je na ¨mě. Pomeranč a zázvor a kuře :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
kure se zazvorem, kuře na zázvoru, královské kuře se zázvorem, recepty se zázvorem, pokrmy se zázvorem, kuřecí maso se zázvorem, pečené kuře se zázvorem, kure zazvor, vaření se zázvorem, kuřecí se zázvorem, maso se zazvorem, kuře pečene se zazvorem, recept se zázvorem, kuře a zázvor, kuře na pomerančích se zázvorem, kuře na zázvoru recept, top recepty na kuře se zázvorem, recept kuře na na zázvoru, kuřecí maso na česneku a čerstvého zázvoru, kuře se zázvoru

Suroviny:
olej slunečnicový, cibule, mrkev, česnek, maso kuřecí, zázvor čerstvý, scherry sladké, protlak rajčatový, cukr třtinový, šťáva pomerančová, škrob kukuřičný, pomeranče, pažitka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu