

Jablečno-pudinkové pyré
Suroviny
- 4-5 jablek
- 1 celá skořice (+ příp. mletá)
- 4-5 hřebíčků
- 1 vanilkový cukr
- šťáva z 1/2 citronu
- 1/2 pomeranče
- cukr dle chuti
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- piškoty dle potřeby
Postup přípravy receptu
Jablka nakrájíme na malé kousky, dáme do hrnce a podlijeme trochou vody.
Přidáme skořici, hřebíčky, citr. šťávu, cukry a oloupaný pomeranč rozebraný na měsíčky. Dusíme než se jablíčka začnou rozpadat.
Poté vyjmeme koření a pomeranč. Za stálého míchání vsypeme pudink a lehce provaříme.
Na dno skleniček dáme piškoty, na to jablíčka a tak pokračujeme na střídačku do spotřebování surovin. Necháme vychladit.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jablečno-pudinkové pyré
-
Přidala jsem, s dovolením, několik z mnoha - jak to taky může vypadat. Ještě dotaz- nikdy bych se neodvážila do vařící hmoty puding takhle sypat - fakt to neudělá žmolky?