

Kuřecí prsíčko na mrkvi a pomeranči
Suroviny 1 porce
- 1 ks kuřecího prsíčka
- Na marinádu:
- 1 lžíce pomerančové šťávy
- 1 lžička medu
- 1 lžíce ústřičné omáčky (může být i sojová omáčka)
- 1/2 lžičky octa
- 1/2 lžičky skořice
- lžička Solamylu
- menší mrkev nebo hrst baby karotky
- 1/2 pomeranče bez kůry
- 1 kus lahůdkové cibulky
- 1/2 menší klasické cibule
- špetka cukru
- sůl
- sypké chilli koření
- pepř
- 2 lžíce oleje
Postup přípravy receptu
Do surovin na marinádu vložíme osolená a čili kořením mírně posypaná prsíčka a necháme je nejméně 2 hodiny marinovat.
Na olej dáme smažit cibuli, přihodíme baby karotku, nebo mrkev nakrájenou na špalíčky, kuřecí prsíčko rozkrojené a namarinované, prosmažíme z obou stran, přidáme marinádu, jarní cibulku, cukr, podle potřeby sůl a ještě chvilinku podusíme.
Podle potřeby malinko podlijeme vodou.
Nakonec přidáme na kousky nakrájený pomeranč a ještě prohřejeme.
Podáváme s rýží, popřípadě s kuskusem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí prsíčko na mrkvi a pomeranči
-
Petrabb: Jé, moc děkuji
-
Dnes vyzkouseno a naprosto perfektni. Moc jsme si pochutnali. Dekuji.
-
-
Irule: díky, mi to taky moc chutnalo
-
to vypadá moc dobře
-
Daisy_1030: Já děkuji za vyzkoušení!
-
Dnes jsem vyzkoušela. Výborné. Díky za recept.
-
Hezky připravená dobrůtka
-
rozmarynaH:
-
Jani, opět jsi se vytáhla. Tento týden vaří manžel
a určitě ten receptík rád vyzkouší
-
vladi: Já děkuji a jsem ráda, že chutnalo!!
-
dobrůtka- jen jsem ještě "vylepšila" - přidala jsem k mrkvičce i hrášek- bylo to barevné a hlavně všechno dohromady i dobré- díky za receptík
-
Dana61: děkuji
-
prostě úžasné
-
Ivana79:
taky se sama někdy ptám!