Krém z červené řepy a mrkve

Simply Food Kuchařka: Simply Food

Doba přípravy: 45 minut 4 porce Polévky 0 názorů

Suroviny

5 menších červených řep
5 mrkví
1 malá cibule
1 pomeranč
1 litr zeleninového bujónu nebo vývaru
sůl
pepř
olej
1 stroužek česneku
2 lžíce sekané petrželky
1 kysaná smetana
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Veškerou zeleninu očistěte a omyjte. Na práci s červenou řepou vám doporučuji použít gumové, nebo igelitové rukavice. Cibuli nakrájejte na kostičky a mrkev s řepou nastrouhejte na hrubém struhadle.

  2. Zeleninu lehce orestujte na oleji a zalijte šťávou vymačkanou z pomeranče. Přilijte zeleninový vývar a vařte doměkka. Zeleninu rozmixujte dohladka a dosolte a opepřete dle chuti.

  3. Polévku zjemněte několika lžícemi kysané smetany. Podávejte s lžící kysané smetany a gremolatou. Gremolata je v létě oblíbeným doplňkem mých jídel.

  4. Tentokrát ji vyrobíte ze strouhané pomerančové kůry z použitého pomeranče, jemně sekané petrželky a sekaného česneku, vše promíchejte a posypte tím polévku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 54 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krém z červené řepy a mrkve

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: krem z cervene repy polévka z červené řepy a mrkve krém s červené řepy řepný krém cervena repa krem krem z řepy jak dlouho vařit předvařenou repu polévka z řepy a mrkve top recepty-polévka z červené řepy polevka z cervene repy s mrkvi a bramborami recept krem z cervene repy a brambor mrkev cervena repa polévka polévka s červené řepy, mrkve polévka řepa mrkev cesnek mrkev s červenou řepou recept polevka cervena repa, brambory, mrkev krém z červené řepy recept polevka z mrkve a cervene repy jak dlouho vařit červenou řepu červená čočka s řepou a s mrkví