

Kachna na pomerančích a jablkách
Doba přípravy: 4 hod 4 porce Drůbeží maso 7 názorů
Suroviny
- kachna
- 3 jablka
- 2 pomeranče
- sůl
- kmín
Postup přípravy receptu
Kachnu omyjeme a vložíme do pekáče. Posolíme a pokmínujeme. Jablka zbavíme jádřince a nakrájíme na měsíčky a pomeranče také i s kůrou.
Část ovoce dáme dovnitř kachny a zbytek do pekáče. Malinko podlijeme a pečeme, jak je kdo zvyklý.
Když je kachna upečená, ovoce odstraníme a podáváme nejlépe s bramborovým či houskovým knedlíkem a červeným zelím.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky
Ohodnoťte recept: Kachna na pomerančích a jablkách
-
Pomeranč jsem dala jen jeden, ale kdyby chtěl někdo tento recept dělat, tak ať nedává pomeranč s kůrou, šťáva byla trochu hořká
-
Nojo, je trochu jiná, tady nejsou jablka. Vida!
A máme tu zcela nový recept.
-
Phamka: Tohle je přece dost jiný recept, i chuť bude trochu jiná...ostatně, tady je tolik receptů si vzájemně podobných (třeba větrníky), že se tohle mezi tím ztratí
-
nic ve zlím ale neni to tak trochu tohle : http://www.toprecepty.cz/recept/2757-lahudkova-kac...
ale jinak bodík letí +3 -
-
Taky jsem dělala kuře s pomeranči bylo to dobré ale trochu kyselé , tak když jsem to dělala podruhé polila jsem to trochu medem a bylo to vynikající
-
Znám, pochoutka, jen Alenko - pro neznalé radši připiš do receptu, že kůra buď chemicky neošetřená nebo pořádně vydrbaná
,a já přidávám ještě do výpeku červené víno