Kandovaná pomerančová kůra v čokoládě

Hella Kuchařka: Hella

Zavařeniny 5 názorů

Suroviny

2 bio pomeranče
60 ml vody
150 g cukru krystal
sůl
čokoláda na vaření
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranče nařízneme na dílky a pomocí lžíce oloupeme. Kůru dáme do sklenice, zalejeme studenou vodou a uzavřeme víčkem. Necháme jí tam 3 dny a každý den vyměňujeme vodu. Pak kůru vyndáme a oškrábeme z kůry lžící nebo nožem co možná nevíce bílé dužiny. Nakrájíme jí na 0,5 cm široké proužky a vhodíme do horké vody, kterou jsme trochu osolili a vaříme jí asi 15 minut. Pak kůru přecedíme a necháme vykapat. Mezitím si svaříme vodu s cukrem na sirup, přidáme kůru a vaříme ještě v sirupu asi 15 minut, až kůra zesklovatí. Vyndáme, necháme okapat a pak jí vhazujeme postupně do rozehřáté čokolády. Vyndáváme jí vidličkou na čistý pečící papír a necháme zaschnout.

Poznámka

Čokoládu si vybereme dle své chuti, můžeme jí i naředit pokrmovým tukem IVA. Můžeme také využít čokoládovou polevu, která nám zbyla po zdobení vánočního pečiva.

Oškrábaná kůra před vařením v sirupu vážila 100 g.

Zbylý sirup můžete uschovat napříště nebo využít jako sladidlo do čaje.

Pokud máme kůry hodně, můžeme na závěr část obalit jen v krystalovém cukru a použijeme jí do pečiva.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 27 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kandovaná pomerančová kůra v čokoládě

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Dělám všechny i limetku, mandarinku, citron, grapefruit a pomeranč. Když jich nemám dost , dám vodu do uzavírací sklenky a kůru tam uskladním v lednici. Až je jí dost očistím a pokračuju. Samozřejmě pro každou kůru jinou skleničku. Je s tím fůra práce, ale mám to prvotřídní a chutné, takže se to rozhodně vyplatí. A hodně to využiju, jako dárek pro ženské , koupím vždycky hezké skleničky ozdobím , označím zabalím a každá ženská to ocení, pač ty koláčky mají i nějakou chuť.:-D yUž se na to těší, že budou mít zásobu a nenápadně se ptají, jestli dostanou i letos!

    Odpovědět

  • Miquel Miquel

    Konečně jsem se dostal k vyzkoušení tohoto receptu. Použil jsem pomeranče z naší zahrady, 100% bio ;-) Přidávám foto.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Tak tohle je chuťovka podle mého gusta :-p:yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta

    taky určitě udělám, zbytek polevy v lednici:-) - takhle ji dělávala moje teta, už se těším:yes:

    Odpovědět

  • Miquel Miquel

    Tohle určitě vyzkouším:yes: Pomerančovou i citronovou kůru v čokoládě mám hodně rád:-p Domácí jsem ještě nedělal

    Odpovědět

Tématické fráze: kandovaná pomerančová kůra kandovaná pomerančová kůra recept pomerancova kura recept kura v čokoládě pomeranče v čokoládě kandovaná pomerančová kůra recepty kandovaná pomerančová kůra recepty recept na kandovanou pomerančovou kůru recept pomerancova kura jak uschovat pomerančovou kůru pomerance v cokolade recept jak využit pomerančovou kuru pomerančová sůl cim naredit cokoladu na vareni pomerančová kůra v čekoládě recept na pomerančovou kůru v čokoládě kandovaná limetka recept kůra z pomerance v zahrade kandovaná kůra z limetky jak kandovat pomerančovou