Nejlepší špenát
Recept ještě nebyl hodnocenDušený špenát patří mezi oblíbenou klasiku našich babiček. Podáváme ho buď jako přílohu k masu a bramborovým knedlíkům, nebo s bramborami a vejci, či jako náplň do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 104 kJ / 25 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,60 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,06 g |
– nenasycené | 0,18 g |
–– mononenasycené | 0,02 g |
–– polynenasycené | 0,16 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 36 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 1,60 g |
– cukry | 0,40 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Dušený špenát patří mezi oblíbenou klasiku našich babiček. Podáváme ho buď jako přílohu k masu a bramborovým knedlíkům, nebo s bramborami a vejci, či jako náplň do…
Což takhle dát si špenát? Ať už z čerstvých listů nebo mraženého protlaku, špenát se v českých rodinách připravuje už celá desetiletí a každý má ten svůj oblíbený recept…
Pro ty z vás, kteří se ani v létě neobejdete bez polévky, přinášíme lehkou špenátovku. Zelená protlaková kostka má většinou v každé lednici své stálé místo. Je vždy při…
Na kousku másla zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, zasmahneme, vložíme napůl rozmražený protlak, rychle ho rozporcujeme, osolíme a podusíme, dokud úplně…
Na polovině pokrájené osmahlé cibulky orestujeme, a pak dusíme do poloměkka osolené a opepřené kuřecí / krůtí /libové vepřové maso nakrájené na kostky. Mezitím na 2.…
Cibuli pokrájíme a na oleji osmažíme dozlatova, přidáme osmažit i na kostičky pokrájené uzené maso.Těstoviny uvařené na skus dáme do mísy, promícháme s cibulovým uzeným…
Na oleji zpěníme na kostičky pokrájenou cibulku, přidáme špenát, podusíme, přidáme česnek dle chuti a necháme vychladnout. Pak přidáme 2 žloutky, mouku s práškem a…
Cibuli pokrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Přidáme špenát (dávám rovnou zmražený) a kostičky dýně a zalijeme vroucí vodou. Ochutíme bujonem, prolisovaným česnekem,…
Špenátový protlak necháme nejprve povolit při pokojové teplotě. Poté k němu přimícháme mléko, rozklepnutá vejce a polohrubou mouku. Ochutíme solí a pepřem. Vznikne nám…
Gnocchi uvaříme dle návodu. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli najemno, cibulku děláme do zlatova a přidáme špenát, který povaříme a dochutíme česnekem, solí a pepřem.…
Vyválíme si listové těsto, pak na to dáme kečup nebo špenát, na to dáme šunku nebo Vysočinu a nato nastrouhaný sýr nebo Nivu dle vaši chuti:-)
Milovaný i nenáviděný zároveň. Špenátu člověk prostě musí přijít na chuť. Je jednou z nejvýživnějších potravin na světě, která má zároveň minimum kalorií. Zde vám ho…
Nádherně zelený špenát oživí každé těsto, tedy i to kynuté. Špenátové bulky jsou nejen zajímavé pro oko, ale i výborně chutnají. Snoubí se v nich svěží chuť zeleného…
Řapíkatý celer nakrájíme na kostičky a orestujeme na lžičce kokosového oleje. Přidáme na kousky nakrájenou klobásu a všechno koření: 1 lžičku kmínu, 1 lžíci kari a…
1. Vepřové maso - na kostky (větší) nakrájíme maso a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji, posolíme, opepříme a pokmínujeme, pak celou "směs" nalijeme do pekáčku,…
Jednu cibuli nakrájenou na jemno opečeme s osoleným a opepřeným masem nakrájeným na kostky. Přidáme na čtvrtky nakrájené žampióny a podusíme. Přilijeme 250 ml vývaru,…
Nasekanou cibuli osmahneme do skleněna na troše omastku v hrnci. Přidáme na kostičky nakrájenou (nebo hrubě strouhanou) kořenovou zeleninu a osmahneme. Přidáme bobkový…
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a oloupaný česnek nasekáme. Maso nakrájíme na kostky. Na rozehřátý olej dáme smažit cibuli a jakmile začne růžovět, tak přidáme…
Staršie žemle narežeme na kocky a prelejeme horúcim vývarom. Necháme 1 hod stáť. Potom pridáme špenát, vajcia, múku. Osolíme, okoreníme a z cesta vykrajujeme nočky,…
Balíček špenátu dám předem rozmrazit a sliji z něho přebytečnou vodu. Potom přidáme do mísy všechny ostatní ingredience a umícháme těsto. Mělo by mít hustotu podobnou…
Najprv necháme špenát rozmraziť. Na olej hodíme na kocky pokrájanú cibuľu, osmažíme, zasypeme múkou, smažíme, pridáme posekaný cesnak a mlieko, miešame, uvaríme do…
Na troše oleje osmahneme cibulku nakrájenou najemno, přidáme mleté maso, osmahneme, podusíme doměkka, přidáme špenát, osolíme, přidáme česnek - stačí stroužek, zahustíme…
Špenátový protlak dáme do zadělávací mísy a necháme ho úplně rozmrazit. V hrnečku rozetřeme droždí s malou lžičkou cukru a dáme do tepla vzejít. Ke špenátu přidáme mléko…
Cibulku očistit a s anglickou slaninkou nakrájet nadrobno.Osmahnout v hlubší pánvi, přidat pokrájené kuřecí maso na malinké kousky, Podravku, prolisovaný česnek a zalít…