Portobello se špenátem

Suroviny 2 porce

2 steakové žampiony portobello
80 g špenátového protlaku - okapaného
80 g uzeného masa
1 stroužek česneku
sůl
žloutek
pepř mletý
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a opatrně odstraníme nohy, které dáme upéct společně s naplněnými klobouky, případně použijeme do polévky...

  2. Špenátový protlak (rozmražený) necháme na cedníku okapat od přebytečné vody, pak ho dáme do misky, přidáme žloutek, drobně pokrájené uzené maso, nastrouhaný česnek, ochutíme solí, pepřem a dobře promícháme. Zahustíme čerstvou strouhankou z ne zcela tvrdého pečiva (rohlík, toustový chléb...) a směs rozdělíme do klobouků žampionů.

  3. Klobouky se špenátovou směsí dáme do máslem (olejem) vytřené zapékací mísy, zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C na 25 minut. Pak odklopíme a dopečeme do barvy.
    Kdo chce, může posypat strouhaným sýrem.

  4. Podáváme s bramborovou kaší, bramborem, toustem...

Komentáře k receptu Portobello se špenátem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: portobello recepty