

Portobello se špenátem
Suroviny 2 porce
- 2 steakové žampiony portobello
- 80 g špenátového protlaku - okapaného
- 80 g uzeného masa
- 1 stroužek česneku
- sůl
- žloutek
- pepř mletý
- strouhanka
Postup přípravy receptu
Žampiony očistíme a opatrně odstraníme nohy, které dáme upéct společně s naplněnými klobouky, případně použijeme do polévky...
Špenátový protlak (rozmražený) necháme na cedníku okapat od přebytečné vody, pak ho dáme do misky, přidáme žloutek, drobně pokrájené uzené maso, nastrouhaný česnek, ochutíme solí, pepřem a dobře promícháme. Zahustíme čerstvou strouhankou z ne zcela tvrdého pečiva (rohlík, toustový chléb...) a směs rozdělíme do klobouků žampionů.
Klobouky se špenátovou směsí dáme do máslem (olejem) vytřené zapékací mísy, zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C na 25 minut. Pak odklopíme a dopečeme do barvy.
Kdo chce, může posypat strouhaným sýrem.Podáváme s bramborovou kaší, bramborem, toustem...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Portobello se špenátem
K receptu nejsou žádné komentáře.